Murupolku

Sisältöjulkaisija

angle-left Joensuun bunkkerimuseon kesäkausi 2024 on avattu

Joensuun bunkkerimuseon kesäkausi 2024 on avattu

Joensuun bunkkerimuseo on avautunut kesäkaudelle. Museon näyttelybunkkerit ovat avoinna 19.7.2024 saakka keskiviikosta perjantaihin kello 10–15.

Joensuun Bunkkerimuseo on osa Salpalinjaa. Museossa on mahdollista tutustua toisen maailmansodan aikaisiin bunkkereihin, linnoitusrakenteisiin ja kiinnostavaan näyttelyyn Salpalinjan historiasta aidossa ympäristössä. 

Museon avoinnapidosta vastaa Joensuun museot. Vapaaehtoiset oppaat tulevat tänäkin kesänä paikallisista maanpuolustusjärjestöistä. Mukana on oppaita Pohjois-Karjalan Sotilaspoikien perinnekillasta, Pohjois-Karjalan Tykistökillasta sekä Joensuun reserviupseereista.  

Kontiolahden Sotilaskotiyhdistyksen kanttiini palvelee museovieraita museon aukiolopäivinä kello 11–14. Tarjolla on herkullisia Sotkun munkkeja sekä kahvia ja muita kanttiinin herkkuja.  

Bunkkereihin pääsee tutustumaan kesällä aukioloaikoina, tapahtumien yhteydessä sekä opastetuilla tilauskierroksilla. Opastettuja tilauskierroksia järjestetään touko-lokakuussa. Museon ulkoalueella voi vierailla itsenäisesti näyttelybunkkereiden ollessa kiinni. Omatoimivierailuja varten alueelta löytyy älypuhelimen kautta toimiva ääniopas.  

Bunkkerimuseo sijaitsee Marjalan kaupunginosassa, Höytiäisen kanavan rannalla osoitteessa Virrantaus 7. 

 

Lisätietoja: 

Terhi Rautiainen 

amanuenssi, alueellinen museotoiminta 

Pohjois-Karjalan museo 

terhielina.rautiainen@joensuu.fi 

050 405 9458