Museovierailu koronaepidemian aikaan

Päivitetty 13.4.2021

Pohjois-Karjalan museossa on käytössä useita toimia koronavirustartuntojen ehkäisemiseksi. Museon näyttelyt ovat tällä hetkellä avoinna normaalisti. Museotiloissa on mahdollista säilyttää turvaväli muihin asiakkaisiin. Riskiryhmiin kuuluvien tulee kuitenkin itse arvioida museovierailun järkevyys oman terveyden kannalta. Lisätietoa Joensuun koronatilanteesta kaupungin verkkosivuilla

Ohjeita museovierailuun

• Museossa on voimassa maskisuositus, joka koskee sekä henkilökuntaa että asiakkaita (yli 12-vuotiaat).
  • Huolehdi käsihygieniasta. Pese kädet tai käytä käsihuuhdetta museoon tullessasi ja sieltä poistuessasi.
  • Vältä turhaa pintojen ja esineiden koskettelua.
  • Pidä riittävä turvaväli (2 m) muihin asiakkaisiin ja henkilökuntaan.
  • Yski tai aivasta kertakäyttöiseen nenäliinaan ja heitä liina heti roskiin. Jos nenäliinaa ei ole saatavilla, voit yskiä tai aivastaa kyynärtaipeeseen. Pese kädet sen jälkeen.
  • Älä tule museoon, jos sinulla on flunssaoireita tai muita koronavirustartuntaan viittaavia oireita.

Näin vähennämme tartuntariskiä museossa

• Ovenkahvojen ja kaiteiden puhdistamista sekä muuta siivousta on tehostettu.
  • Palvelutiskeille on asennettu suojapleksit, ja henkilökunta käyttää kasvomaskia.
  • Suosittelemme korttimaksua ja lähimaksua. Museokorttia voi näyttää itse lukijalaitteelle tai käyttää Museokortti-sovellusta.
  • Asiakkaiden saatavilla on käsihuuhdetta. Myös henkilökunta huolehtii tehostetusti käsihygieniasta.
  • Lasten leikkipaikka Mukulakatu on toistaiseksi avoinna vain arkisin, ja sen kävijämäärä on rajattu 20 henkilöön kerralla. Paikalla on työntekijä huolehtimassa puhtaanapidosta.

AUKIOLOAJAT

ma–ti, to–su 10–16