Breadcrumb

Lainattavat kiertonäyttelyt

Pohjois-Karjalan museosta on mahdollista myös lainata museon tuottamia näyttelyitä. Tällä hetkellä valikoimassamme on kaksi kiertonäyttelyä.

Tiedustelut; Intendentti Iiris Heino iiris.heino(AT)joensuu.fi

Arkkitehtuuri Pohjois-Karjalassa

Näyttely on syntynyt sanomalehti Karjalaisessa vuosina 2017–18 ilmestyneen Rakennuksia-juttusarjan pohjalta. Juttusarjan ideoivat ja kirjoittivat muotoilija Samu Aarnio, kulttuuritoimittaja Suonna Kononen ja ELY-keskuksen maankäyttöasiantuntija Pekka Piiparinen. Samu Aarnio on kantanut päävastuun valokuvituksesta ja näyttelyversion toteutuksesta.

Pohjois-Karjalan arkkitehtuurihelmiin mahtuvat Alvar Aallon vesivoimaloiden lisäksi Reima ja Raili Pietilän Lieksan kirkko ja Yrjö Lindegrenin käsialaa oleva entinen Pielisjärven kunnansairaala Lieksassa. Tänä päivänä tässä varhaisen suomalaisen funktionalismin taidonnäytteessä toimii Pielisen Karjalan musiikkiopisto. Eliel Saarisen kaupungintalo ei jää Joensuussa kävijöiltä huomaamatta, mutta Liperissä sijaitseva Viljo Revellin helmi, Sotainvalidien Veljesliiton ammattioppilaitos on saattanut monelta jäädä sivuun.

Pohjois-Karjalan kiinnostavin arkkitehtuuri ei ole jäänyt vain menneisyyteen. 2000-luvulla maakunnassa on herätty toteuttamaan uutta puuarkkitehtuuria, yhtenä esimerkkinä Antti-Matti Siikalan Joensuun Metla-talo.

Maakunnan kiinnostavasta arkkitehtuurista kertoo myös kohteiden määrä – näyttelyssä esitellään yli 170 rakennusta erikokoisin kapalevytulostein. Näyttely sopii monenlaisiin tiloihin.

Näyttelyn tarkempi esittelymateriaali museolta.

Funkis Karjalassa

Näyttely pohjautuu muotoilija Samu Aarnion samannimiseen kirjaan, joka julkaistiin 12.5.2016. Joensuussa näyttely oli esillä 12.5.–28.8.2016.

Näyttely koostuu seuraavista elementeistä:
Yhteensä 44 kevyttä ja helposti kiinnitettävää näyttelyplanssia. Näistä 16 kappaletta on 2 m x 1 m alumiinilevylle pohjustettuja ja 28 kappaletta pienempiä, kapalevylle pohjustettuja 900 mm x 600 mm. Suuret planssit voidaan asettaa lattialle saarekkeeksi. Ne kiinnitetään toisiinsa reunoista, ja ne muodostavat vapaasti omalla painollaan seisovan kokonaisuuden. Planssit voidaan asettaa myös nojaamaan seinää vasten. Plansseista voi helposti koota kokonaisuuden, joka vastaa näytteilleasettajan tarpeita ja tilaa.

Kuusi kangastulostetta (57 x 150 cm), joiden sisältö liittyy aikakauden mainontaan, typografiaan ja funktionalistiseen arkkitehtuuriin.

3D-animaatio: Funkis Karjalassa -animaatiossa esiintyy 24 eri rakennusta. Rakennukset on mallinnettu alkuperäisiä piirustuksia hyväksi käyttäen ja malleista on koostettu 12 minuuttia pitkä animaatio. Esimerkkianimaatio löytyy tästä linkistä.

Rakennusten 3D-malleja. Lukuisista näyttelyssä esiintyvistä rakennuksista on koostettu 3D-malleja. Näyttelyplansseissa on merkitty qr-koodilla ne talot, joista löytyy 3D-malli. Näitä malleja voi katsoa ja pyöritellä osoitteessa https://sketchfab.com/timoveikko

Paperisia funkisrakennusten pienoismalleja 15 kappaletta.

Funkis Karjalassa -kirja: Näyttelyn yhteyteen voi asettaa myyntiin Samu Aarnion Funkis Karjalassa -kirjan.

Hinta: Koko näyttely 800 € / vuokra, ei aikarajoituksia. Lainaaja vastaa kuljetuksista.

Näyttely on ollut esillä Pohjois-Karjalan museon lisäksi Petroskoissa 28.10.–25.11.2016 ja Nurmeksen museossa 1.2.–30.4.2018.

 

Aukioloajat

ma–ti, to–su 10–16
ke 10–19

Aukioloaikojen poikkeukset

Liput

Museolippu 8 €
Opiskelijat, eläkeläiset, työttömät 4 €
Lapset (1–17 vuotta) 4 €
Perhelippu (2 aikuista ja 1–3 lasta) 14 €

Yhteystiedot

pohjoiskarjalanmuseo@joensuu.fi
Puh. 050 520 2762
varaukset: ma–pe 9–15

Henkilökunnan yhteystiedot

Pohjois-Karjalan museo, Osoite ja reittiohjeet

Koskikatu 5, 80100 Joensuu
Carelicumin rakennus

Sivu arviointi ja palaute