Breadcrumb

Lainattavat kiertonäyttelyt

Pohjois-Karjalan museosta on mahdollista myös lainata museon tuottamia näyttelyitä. Tällä hetkellä valikoimassamme on neljä kiertonäyttelyä, joista kaksi on tuotettu vuonna 2019.

Excuse me, are you a popstar?

Stefan de Batselier opiskeli Brysselissä Sint-Lukas-instituutissa, josta hän valmistui valokuvaajaksi 1987. Pian valmistumisensa jälkeen de Batselier muutti Lontooseen, jossa hän työskenteli 20 vuotta musiikkivalokuvaajana useille levy-yhtiöille, kuten Sony ja Universal, sekä eri musiikkilehdille. Suomessa de Batselier vieraili työn merkeissä ensimmäisen kerran 1997. Nykyisin hän asuu Joensuussa.

Excuse me, are you a popstar? -näyttelyssä on yhteensä 60 kehystettyä valokuvaa pääsääntöisesti 1990-luvulta. Näyttelyn kuvia on julkaistu erilaisissa musiikkialan julkaisuissa, kuten legendaarisessa New Musical Express -lehdessä sekä levyjen kansissa. Näyttelyä varten kuvat on skannattu alkuperäisistä negatiiveista. Skannauksen yhteydessä kuvat on puhdistettu, mutta muuta käsittelyä niille ei ole tehty.  Pohjois-Karjalan museo on tuottanut näyttelyn yhteistyössä valokuvaaja Stefan de Batselierin kanssa.

Linkki näyttelyn esittelyvideoon: https://youtu.be/VJ5VfZ8z5eI

Näyttely on lainattavissa 9.9.2019 eteenpäin.

Näyttelyvuokra on 800 € / ei aikarajoituksia.

Lainaaja vastaa kuljetuksista sekä esillepanosta. Kuvat on pohjustettu kapalevylle, joka on kiinnitetty happovapaalle kehystyspahville. Taulujen takana on ripustuslenkki. Kehykset ovat maalattua koivua. Näyttelyä ei tarvitse vakuuttaa, mutta lainaaja vastaa laina-aikana rikkoontuneista / tuhoutuneista kuvista ja kehyksistä.

Näyttelyn mukana oleva tiedotusmateriaali:

- poimintoja näyttelyn kuvista, sekä paino- että nettilaatuna

- julistepohja (ei ole pakollinen)

- Joensuun tiedotteet, joita saa vapaasti muokata

- kuvien nimilappupohjat PDF:nä

Arkkitehtuuri Pohjois-Karjalassa

Näyttely on syntynyt sanomalehti Karjalaisessa vuosina 2017–2018 ilmestyneen Rakennuksia-juttusarjan pohjalta. Juttusarjan ideoivat ja kirjoittivat muotoilija Samu Aarnio, kulttuuritoimittaja Suonna Kononen ja ELY-keskuksen maankäyttöasiantuntija Pekka Piiparinen. Samu Aarnio on kantanut päävastuun valokuvituksesta ja näyttelyversion toteutuksesta.

Pohjois-Karjalan arkkitehtuurihelmiin mahtuvat Alvar Aallon vesivoimaloiden lisäksi Reima ja Raili Pietilän Lieksan kirkko ja Yrjö Lindegrenin käsialaa oleva entinen Pielisjärven kunnansairaala Lieksassa. Tänä päivänä tässä varhaisen suomalaisen funktionalismin taidonnäytteessä toimii Pielisen Karjalan musiikkiopisto. Eliel Saarisen kaupungintalo ei jää Joensuussa kävijöiltä huomaamatta, mutta Liperissä sijaitseva Viljo Revellin helmi, Sotainvalidien Veljesliiton ammattioppilaitos on saattanut monelta jäädä sivuun.

Pohjois-Karjalan kiinnostavin arkkitehtuuri ei ole jäänyt vain menneisyyteen. 2000-luvulla maakunnassa on herätty toteuttamaan uutta puuarkkitehtuuria, yhtenä esimerkkinä Antti-Matti Siikalan Joensuun Metla-talo.

Maakunnan kiinnostavasta arkkitehtuurista kertoo myös kohteiden määrä – näyttelyssä esitellään yli 170 rakennusta erikokoisin kapalevytulostein. Näyttely sopii monelaisiin tiloihin.

Näyttelyn tarkempi esittelymateriaali museolta.

Funkis Karjalassa

Näyttely pohjautuu muotoilija Samu Aarnion saman nimiseen kirjaan, joka julkaistiin 12.5.2016. Joensuussa näyttely oli esillä 12.5.–28.8.2016.

Näyttely koostuu seuraavista elementeistä:
Yhteensä 44 kevyttä ja helposti kiinnitettävää näyttelyplanssia. Näistä 16 kappaletta on 2m x 1m alumiinilevylle pohjustettuja ja 28 kappaletta pienempiä, kapalevylle pohjustettuja 900mm x 600mm. Suuret planssit voidaan asettaa lattialle saarekkeeksi. Ne kiinnitetään toisiinsa kiinni reunoista, ja ne muodostavat vapaasti omalla painollaan seisovan kokonaisuuden. Planssit voidaan asettaa myös nojaamaan seinää vasten. Plansseista voi helposti koota kokonaisuuden, joka vastaa näytteilleasettajan tarpeita ja tilaa.

Kuusi kangastulostetta (57 x 150 cm), joiden sisältö liittyy aikakauden mainontaan, typografiaan ja funktionalistiseen arkkitehtuuriin.

3D-animaatio: Funkis Karjalassa -animaatiossa esiintyy 24 eri rakennusta. Rakennukset on mallinnettu alkuperäisiä piirustuksia hyväksi käyttäen ja malleista on koostettu 12 minuuttia pitkä animaatio. Esimerkkianimaatio löytyy tästä linkistä.

Rakennusten 3D-malleja. Lukuisista näyttelyssä esiintyvistä rakennuksista on koostettu 3D-malleja. Näyttelyplansseissa on merkitty qr-koodilla ne talot, joista löytyy 3D-malli. Näitä malleja voi katsoa ja pyöritellä osoitteessa: https://sketchfab.com/timoveikko

Paperisia funkisrakennusten pienoismalleja 15 kappaletta.

Funkis Karjalassa -kirja: Näyttelyn yhteyteen voi asettaa myyntiin Samu Aarnion Funkis Karjalassa -kirjan.

Hinta: Koko näyttely 800 € / vuokra, ei aikarajoituksia. Lainaaja vastaa kuljetuksista.

Näyttely on ollut  esillä Pohjois-Karjalan museon lisäksi Petroskoissa 28.10.–25.11.2016 ja Nurmeksen museossa 1.2.–30.4.2018.

Sortavala – minun kaupunkini

Sisältö:
- 23 kpl kangastulosteita ripustuskiskoineen, informaatiota Sortavalasta
- 5 kpl canvastauluja (kuvitusta näyttelyyn)
- 3 kpl Ipadeja, jossa Sovjetska Karelia -filmiaineistoa Sortavalasta 1960–80-luvuilta (telineet mukana)  + mahdollista saada kehystettyjä rakennuspiirustuksia 1–20 kpl 1800-luvun lopusta–1900-luvun alun Sortavalasta (asuinrakennuksia).

Hinta: 600 € / vuokra, ei aikarajoituksia. Lainaaja vastaa kuljetuksista.

Näyttely on ollut esillä Pohjois-Karjalan museossa 12.6.–4.10.2014 ja Nurmeksen museossa 25.5.–31.8. 2015. Varattu kesäksi 2019 Outokummun kaivosmuseoon.

 

Tiedustelut intendentti Iiris Heino (iiris.heino(at)joensuu.fi).

 

 

Aukioloajat

ma–pe 10–17
la–su 10–15

Poikkeukset

Liput

Museolippu 5 €
Opiskelijat, eläkeläiset, työttömät 3 €
Lapset (1–18 vuotta) 3 €
Perhelippu (2 aikuista ja 1–3 lasta) 11 €

Yhteystiedot

pohjoiskarjalanmuseo@joensuu.fi
Puh. 050 520 2762
ma–pe 9–15

Henkilökunnan yhteystiedot

Pohjois-Karjalan museo, Osoite ja reittiohjeet

Koskikatu 5, 80100 Joensuu
Carelicumin rakennus

Sivu arviointi ja palaute