Bunkkerimuseon museoalue

Yllättävä museokokemus

”Bunkkerimuseo yllätti kyllä todella positiivisesti! Entisöidyt bunkkerit olivat todella siistit ja vaikuttavat ja kaikki pienet yksityiskohdat aseista ’vessaan’ ja ilmastointilaitteeseen loivat jopa hieman epätodellisen tunnelman. Lisänä tietysti kaikki se historia teksteinä seinillä.”
– Kävijä kesällä 2018

Joensuun bunkkerimuseon molemmat teräsbetonikorsut suunniteltiin majoittamaan 20 miestä. Yhdistetty panssarintorjuntatykki- ja konekiväärikorsu on alkuperäisin asein varustettu. Konekiväärikorsussa on nähtävillä Salpalinjan rakentamisesta kertova näyttely.

Linnoitusrakenteiden ohella museon alueella on esillä 45 mm:n panssarintorjuntatykki, kaksi 90 mm:n kevyttä kenttäkanuunaa (ns. Hyppy-Heikki), piikkilankaesteitä sekä neljä erityyppistä tähystys- ja konekiväärikupua.

Puistoon on istutettu sotatulokaskasveja, jotka ovat talvi- ja jatkosodan mukanaan tuomaa lisäystä Suomen monikerroksiseen kasvistoon. Esimerkiksi talvisodan aikana kasveja kulkeutui Puna-armeijan 155. divisioonan hevosten rehuksi varatun heinän mukana Ilomantsiin.

Museoalue nimettiin Veteraanipuistoksi vuonna 2003. Veteraanipuiston ja siellä sijaitsevalla muistomerkillä kunnioitetaan sotaveteraanien ja Salpalinjan rakentajien arvokasta maanpuolustustyötä.

Varsinkin kesäkaudella Bunkkerimuseolla on järjestetty runsaasti Salpalinjaan liittyviä opastuksia sekä erilaisia tapahtumia. Joulun alla pohjoiskarjalaiset maanpuolustusjärjestöt järjestävät vuorotellen Bunkkerimuseolla joulutulet ja kenttähartauden.

Bunkkerimuseo, aukioloajat

Kesällä 2024 olemme avoinna 26.6.-19.7. keskiviikosta perjantaihin klo 10-15.

Kontiolahden Sotilaskodin kanttiini on avoinna museoalueella klo 11-14 museon aukiolopäivinä. 

Aukioloaikojen ulkopuolella museoalueella voi vierailla vapaasti, mutta bunkkerit ovat suljettuja ja talvikunnossapitoa ei ole.

Bunkkerimuseo, liput

Pääsyliput:

aikuiset 4 €

perhelippu (2 aikuista + 2-3 lasta) 12 €

opiskelijat, eläkeläiset, työttömät, varusmiehet, lapset 7-17 v., ryhmälippu (väh. 10 hlö) 3 €/hlö

alle 7-vuotiaat ilmaiseksi 

HUOM! Vain korttimaksut. Emme ole museokortti-kohde.

 

Maksulliset tilausopastukset ovat mahdollisia touko-syyskuussa. 

Bunkkerimuseo, Opastukset ja museovierailut

Kesäkaudelle 2024 maksullisia opastuskierroksia voi varata  20.5.2024 alkaen.

Yhteystiedot, Bunkkerimuseo

Bunkkerimuseo, osoite ja reittiohjeet

Virrantaus 7, Joensuu

Sivu arviointi ja palaute