Breadcrumb

Pohjois-Karjalan museon näyttelyt 2019

Pohjois-Karjalan museon vaihtuvat näyttelyt 2019

Arkkitehtuuri Pohjois-Karjalassa 14.2.–28.4.

Pohjois-Karjalasta löytyy Suomen huippuarkkitehtien töitä C. L. Engelistä Lars Sonckiin, Alvar Aallosta Viljo Revelliin ja viimeksi arkkitehtuurin Finlandia-palkittuihin Anssi Lassilaan ja Antti-Matti Siikalaan.

Näyttelykokonaisuudesta ovat vastanneet muotoilija Samu Aarnio, sanomalehti Karjalaisen kulttuuritoimittaja Suonna Kononen sekä ELY-keskuksen maankäyttöasiantuntija Pekka Piiparinen.  

Excuse me, are you a popstar? 9.5.–1.9.

Joensuulaistuneen belgialaisvalokuvaajan Stefan de Batselierin näyttely esittelee 1990-luvun valovoimaisimpia pop- ja rockmaailman tähtiä Björkista Johnny Cashiin ja Metallicasta Eminemiin. Excuse me, are you a popstar? -näyttelyn kuvia on julkaistu legendaarisessa New Musical Express -lehdessä, mutta mukana on myös muita musiikkikuvia, muun muassa de Batselierin Suomen-vuosilta.  

Näyttely on ensimmäinen de Batselierin töistä koottu valokuvanäyttely.

Satumetsä 26.9.–12.1.(2020)

Koko perheen näyttelyssä pääosassa on satumainen suomalainen metsä. Museon jännittävässä metsässä pääsee tutustumaan entisajan ihmisille tärkeisiin puihin, kasveihin ja eläimiin. Mikä on pyhä puu? Kuinka karhua kutsutaan? Näyttelyssä tapaa myös muuta metsänväkeä; metsänhaltioita, maahisia, hiisiä ja menninkäisiä. Keitä he ovat ja kuinka he elävät?

Satumetsään saapuu joulu Joensuu-päivänä 29.11. Silloin metsänväen joukkoon liittyy lauma tonttuja ja metsään sataa ensilumi.

Aukioloajat

ma–pe 10–17
la–su 10–15

Poikkeukset

Liput

Museolippu 5 €
Opiskelijat, eläkeläiset, työttömät 3 €
Lapset (1–18 vuotta) 3 €
Perhelippu (2 aikuista ja 1–3 lasta) 11 €

Yhteystiedot

pohjoiskarjalanmuseo@joensuu.fi
Puh. 050 520 2762
ma–pe 9–15

Henkilökunnan yhteystiedot

Pohjois-Karjalan museo, Osoite ja reittiohjeet

Koskikatu 5, 80100 Joensuu
Carelicumin rakennus

Sivu arviointi ja palaute