Breadcrumb

Oppimateriaalit

Lasten museokierros

Uusi lapsille ja lapsiperheille suunnattu museokierros johdattaa sinut museon perusnäyttelyiden maailmaan. Kierros soveltuu myös erinomaisesti varhaiskasvatuksen opetusmateriaaliksi ja sitä voi muokata lasten ikätason mukaan. Kierroksella harjoitellaan museovierailua, tutkitaan museonäyttelyn sisältöjä ja pohdiskellaan menneisyyden ihmisten elämää. Kierroksen edetessä eri puolilta näyttelyä kerätään kirjaimia, joista muodostuu lopulta kierrokseen liittyvä sana. Perusnäyttelyn sisältöihin voi tutustua myös päiväkodissa, koulussa tai kotisohvalla kierroksen reitiltä laadittujen videoiden avulla.

Kierroksen suunniteltu kesto on 30–40 minuuttia. 

Lasten museokierroksen käsikirja

Lasten museokierroksen videot etäopetusmateriaaliksi

 

Aarreseikkailu museorotta Raunin kanssa

Museorotta Raunin aarreseikkailu on 7–12-vuotiaille suunnattu kartta, jonka avulla voi tutustua Matkalla Karjalassa -näyttelyyn Carelicumin toisessa kerroksessa. Karttoja löytyy näyttelyn alkupäästä sekä Mukulakadulta. Kartta on saatavilla suomeksi ja englanniksi.

Ryhmien kannattaa ilmoittaa vierailusta etukäteen. Näin osaamme varata teille seikkailukarttoja valmiiksi riittävän suuren määrän. Opettajia varten voimme myös tarvittaessa postittaa kouluille näytekappaleen kartasta ennalta tutustuttavaksi. Vierailusta voi ilmoittaa sähköpostitse: pohjoiskarjalanmuseo@joensuu.fi.

 

Muinaisilla poluilla

Muinaisilla poluilla -oppimisympäristö tarjoaa kattavasti tietoa Pohjois-Karjalan esihistoriasta. Sivuston tiedot perustuvat 2000-luvulla toteutettuihin arkeologisiin inventointeihin, jotka merkittävästi laajensivat käsitystä maakunnan esihistoriasta.

Aukioloajat

ma–ti, to–su 10–16
ke 10–19

Aukioloaikojen poikkeukset

Liput

Pääsylippu 4 € 

Aikuinen + lapsi 7 €

Museokortti

Yhteystiedot

pohjoiskarjalanmuseo@joensuu.fi
Puh. 050 520 2762
varaukset: ma–pe 9–13

Henkilökunnan yhteystiedot

Pohjois-Karjalan museo, Osoite ja reittiohjeet

Koskikatu 5, 80100 Joensuu
Carelicumin rakennus

Sivu arviointi ja palaute