Virtuaalinäyttelyt

Breadcrumb

Virtuaalinäyttelyt

Tervetuloa tutustumaan Pohjois-Karjalan museon virtuaalinäyttelyihin, jotka ovat vapaasti kaikkien käytössä paikasta riippumatta.

Kadonnut kinnas 360 koostuu erilaisten rajojen yli kulkeneista esineistä ja niihin liittyvistä kertomuksista. Virtuaalinäyttely perustuu Pohjois-Karjalan museossa 6.2.–2.8.2020 esillä olleeseen Kadonnut kinnas ja muita tarinoita -näyttelyyn, jonka Pohjois-Karjalan museo toteutti yhteistyössä Itä-Suomen yliopiston Karjalan tutkimuslaitoksen samannimisen hankkeen kanssa. Hanketta rahoitti Koneen Säätiö. Teknisestä toteutuksesta vastaa joensuulainen 360Finland.

Utra ennen ja nyt -virtuaalinäyttely toteutettiin venäläis-suomalaisessa InterActive History -hankkeessa, jota rahoitettiin Karelia CBC -ohjelmasta. Joensuussa hankkeen toimintaympäristönä oli Utran kaupunginosa, joka oli aikanaan merkittävä teollisuusyhdyskunta. Virtuaalinäyttely on tehty Pohjois-Karjalan museossa 19.8.2020–17.1.2021 esillä olleen Tarinoita Pielisjoelta -näyttelyn Utra-osion pohjalta, ja se on saatavilla suomeksi, venäjäksi ja englanniksi. Teknisestä toteutuksesta vastaa joensuulainen 360Finland. Tutustu myös samassa hankkeessa toteutettuihin Utran mobiilioppaisiin.