Pohjois-Karjalan museon kuvapalvelujen teksti

Pohjois-Karjalan museon kuva-arkisto on avoin kaikille historiallisista valokuvista kiinnostuneille asiakkaille. Museon valokuvia voi hyödyntää monin eri tavoin: liiketilojen ja porraskäytävien somistukseen, kodin sisustukseen, kirjojen ja lehtien kuvitukseen, näyttelyihin ja messuihin.

Vierailuaika kuva-arkistossa kannattaa sopia etukäteen. Kuvavedoksia ja negatiiveja ei lainata arkiston ulkopuolelle. Museo digitoi kopion alkuperäisestä valokuvasta asiakkaan laskuun. Asiakas on vastuussa kuvan asianmukaisesta käytöstä ja tekijänoikeuksien kunnioittamisesta.

Pohjois-Karjalan museon kuvakokoelmia voi selata Kansalliskirjaston Finna-hakupalvelussa. Julkaistut kuvat ovat painolaatuisina kaikkien vapaasti käytettävissä, myös kaupallisessa käytössä. Kuvan yhteydessä tulee kuitenkin mainita museon ja tiedossa oleva kuvaajan nimi. Jos kuvia halutaan muunnella, on siitä kysyttävä lupa Pohjois-Karjalan museosta. Kannattaa olla myös yhteydessä Pohjois-Karjalan museon kuva-arkistoon, jos Finnassa julkaistu valokuva ei ole riittävän painokelpoinen ja tarvitaan suurempi tai tarkempi kuva. Arkiston digitointipalveluista peritään käsittelymaksu. Tutustu Pohjois-Karjalan museon kokoelmiin osoitteessa www.finna.fi .

Sähköisessä muodossa saadut kuvat tulee poistaa käytön jälkeen asiakkaan tiedostoista. Museon ja kuvaajan nimi tulee aina mainita kuvan yhteydessä museon ilmoittamassa muodossa. Kuvia saa käyttää vain asiakkaan ilmoittamaan tarkoitukseen.

YHTEYSTIEDOT

Pohjois-Karjalan museo Hilman ja Joensuun taidemuseo Onnin kokoelmapalvelut ovat suljettu toistaiseksi.

Erkki Matikainen
amanuenssi (esine- ja valokuvakokoelmat)
050 341 9503
erkki.matikainen@joensuu.fi

Sivu arviointi ja palaute