Навигационная цепочка

Публикатор

angle-left Bunkkerimuseo nyt avoinna heinäkuun ajan

Bunkkerimuseo nyt avoinna heinäkuun ajan

Kaikenikäisille sopiva käyntikohde esittelee suomalaista sotahistoriaa.

 

Tervetuloa Salpalinjalle! Suosittu kesäkohde Höytiäisen kanavan suulla esittelee Suomen sotahistoriaa ja varustautumista sotavuosina. Bunkkerimuseo on pala 1200 kilometrin mittaista Salpalinjaa, joka on Suomen suurin rakennustyömaa kautta aikojen.

Joensuun bunkkerimuseo Marjalassa on avoinna yleisölle 2.7.–31.7. Bunkkerimuseon alueella voi tutustua Salpalinjan linnoitusrakenteisiin alkuperäisillä paikoillaan. Museon alueella on esillä kaksi kunnostettua teräsbetonibunkkeria, taistelu- ja yhdyshautaa sekä panssariestekivilinjaa. Bunkkereissa on esillä näyttely, joka kertoo Salpalinjan rakentamisesta ja museon alueella sijainneen linnoitustyömaan arjesta.

Tänä kesänä Hyppy-Heikeiksi kutsutut kevyet kenttäkanuunat ovat taas esillä kanavarannan tuntumassa. Kenttäkanuunat restauroi suorastaan paraatikuntoon Anssi Jukarainen Kymenlaakson ammattikorkeakoulusta oppilastyönä. Talvisodan 1939–1940 aikana Ranska lahjoitti Suomelle 100 kappaletta näitä jäykkälavettisia Canon de 90 de Campagne Mlo 1877 -mallisia hevosvetoisia tykkejä.

Joensuun bunkkerimuseon toiminnasta vastaa Pohjois-Karjalan museo Hilma. Perinteiseen tapaan Bunkkerimuseon kesäoppaat perehdyttävät aukioloaikana kaikkia halukkaita vierailijoita Salpalinjan historiaan ja museon kohteisiin. Viikonloppuisin Bunkkerimuseolla päivystää myös yhteistyöjärjestömme Pohjois-Karjalan Sotilaspoikien Perinnekilta ry:n edustaja.

Bunkkerimuseon alue Veteraanipuistoineen ja upeine maisemineen sopii mainiosti vaikkapa myös kesäisen eväsretken kohteeksi. Muistutettakoon, että Bunkkerimuseon alueella on portaita ja kynnyksiä, joten esimerkiksi bunkkereissa vierailu ei ole esteetön. Museoon kuuluvalla puistoalueella voi liikkua esteettömästi.

AUKIOLOAJAT
Bunkkerimuseo on avoinna yleisölle 2.–31.7.2019 ti–su klo 11–17, ma suljettu.
Tilausopastuksia voi varata aukioloaikojen ulkopuolelle 30.9. saakka.

YHTEYSTIEDOT
pohjoiskarjalanmuseo@joensuu.fi
Puh. 050 520 2762 (klo 9–15)
www.pohjoiskarjalanmuseo.fi/joensuun-bunkkerimuseo