Навигационная цепочка

Публикатор

angle-left Kansainvälinen museopäivä 18.5.

Lentävä opas ja ilmainen sisäänpääsy Kansainvälisenä museopäivänä 18.5.

Keskiviikko 18.5. on Kansainvälinen museopäivä. Sen kunniaksi museossamme Hilmassa on ilmainen sisäänpääsy klo 10-19.

Lisäpalveluna juuri avatussa Ennennäkemätöntä -näyttelyssämme:
Lentävä opas!

Kulttuuriohjaaja Kyösti Kemppilä on paikalla klo 12-19 (lakisääteisiä taukoja lukuun ottamatta).

Häneltä voi kysyä yhden kysymyksen kerrallaan tai ottaa hänet koko kierroksen kaveriksi kertomaan laajemmin näyttelystä, sen esineistöstä ja näyttelyn valmistelutyön tuoksinassa esiin ponnahtaneista yllätyksistä. (Hän on siis tavallaan biologinen klikkiotsikko – kannattaa lukea!).

Tervetuloa! 

***

Ennennäkemätöntä - kotien aarteita museon kokoelmista -näyttely avautui 12.5.2022. Sen lähtökohtana ovat 105-vuotiaan Pohjois-Karjalan museon kokoelmiin lahjoitetut esineet, jotka eivät ole aiemmin olleet esillä. Mukaan on valittu myös aiemmin julkaisemattomia valokuvia.

Näyttelyn aineistoja yhdistää koti ja asuminen ja näyttelyssä voi nähdä esineistöä alkaen 1800-luvun lopulta 1960-luvulle asti. Interiööreiksi asetellut kokonaisuudet luovat tilaan kodikasta tunnelmaa, ja uudemmat esineet saattavat herättää muistoja vaikka mummolasta, kesämökiltä tai omasta lapsuudesta.

Ennennäkemättömien esineiden kautta välittyy myös kuva siitä, mitä kodin irtaimistoa on lahjoitettu museoon ja mitä on pidetty museoon tallentamisen arvoisena.


Kuva: Armi Jaloniemi / Pohjois-Karjalan museo

Pöytä, jonka päällä on runsas asetelma esineitä, kuten karttapallo, vanhoja kirjoja, koruja ja astioita.