Навигационная цепочка

Публикатор

angle-left NUORUUS-näyttely 5.2.–30.5.

NUORUUS-näyttely 5.2.–30.5.

Jokainen on ollut joskus nuori! Näyttely tarjoaa entisille nuorille muisteltavaa ja päästää ääneen myös nykyiset nuoret.

Nuoria talonvaltaajia Joensuun Penttilässä 1980-luvun lopussa.

Pohjois-Karjalan museo Hilmassa alkaa tänään 5. helmikuuta NUORUUS-näyttely, joka tarjoaa katsauksen nuorten elämää 1900-luvun alusta tähän päivään erityisesti Pohjois-Karjalan alueella.

Näyttely käsittelee aihetta monesta näkökulmasta: nuoruus on yhteisöllisyyden, elämänilon ja kasvamisen, mutta myös epävarmuuden ja turhautumisen aikaa. Näyttelyssä pistäydytään muun muassa diskossa, ihmetellään elektroniikkalaitteita, muistellaan menneiden vuosikymmenten nuorisomuotia ja tehdään nykypäivän vessakirjoituksia.

Monipuolisen valokuvamateriaalin avulla tutustutaan nuorten ajanviettotapoihin ja pukeutumistyyleihin sekä heille tärkeisiin asioihin eri vuosikymmenillä. Esillä on monenlaista nuoruuteen liittyvää esineistöä, kuten vaatteita, harrastusvälineitä ja populaarikulttuurin tuotteita.

Joensuun museoiden kuukausittaista ilmaislauantaita vietetään lauantaina 6. helmikuuta, jolloin Pohjois-Karjalan museoon ja Taidemuseo Onniin on vapaa pääsy kello 10–16. Mukulakatu on toistaiseksi viikonloppuisin suljettu.

Kuva: Pohjois-Karjalan museo

Nuoruus