Навигационная цепочка

Koulut ja päiväkodit

Museo on innostava oppimisympäristö ja elämyksellinen retkikohde. Museoon voi tutustua opastuksen, työpajan tai erilaisten oppimateriaalien avulla.

 

Koulu- ja päiväkotiryhmät ovat tervetulleita vierailulle jo aamulla ennen museon aukeamista kello 8–10. Myös Mukulakatu on ryhmien käytössä museovierailun aikana. Muista ilmoittaa luokan tai ryhmän vierailusta etukäteen, vaikka et varaisikaan opastusta tai työpajaa. Yhteydenotot arkisin kello 9–15 numeroon 050 520 2762 tai pohjoiskarjalanmuseo@joensuu.fi.

Tutustu museon opastuksiin ja työpajoihin täällä. Tutustu ilmaisiin oppimateriaaleihin täällä.

 

Pääsymaksut

Joensuun alueen 1.–9.-luokkalaiset, toisen asteen opiskelijat ja yliopisto-opiskelijat pääsevät Pohjois-Karjalan museoon kouluryhmänä maksutta. Joensuulaisille päiväkotiryhmille sekä muiden paikkakuntien koululais- ja opiskelijaryhmille pääsymaksu on 1 € / lapsi. Opettajat ja ohjaajat pääsevät museoon maksutta. Opettajat pääsevät myös maksutta suunnittelemaan vierailua etukäteen.

 

Koululaisten vuosikortti

Muiden paikkakuntien koulujen museokäyntejä varten kannattaa hankkia luokkakohtainen kortti, joka on voimassa koko lukuvuoden. Vuosikortin voi ostaa Carelicumin palvelutiskiltä ja Joensuun taidemuseon lipunmyynnistä. Kortin hinta 1 € / oppilas. Vuosikortilla luokka pääsee rajattomasti käymään Pohjois-Karjalan museossa ja Joensuun taidemuseossa. Luokkakohtainen kortti on opettajan hallussa. Opettajat, ohjaajat ja kouluavustajat pääsevät luokan mukana ilmaiseksi. Esitä kortti lipunmyynnissä vierailun yhteydessä. Erilliseen vihkoon kirjataan ylös nimesi, koulu, luokka, oppilasmäärä sekä kortin numero.

 

K789-kortti

K789-kortti on Joensuun yläkoululaisten oma etukortti, joka oikeuttaa ilmaiseen sisäänpääsyyn Pohjois-Karjalan museoon oppilaan vapaa-ajalla. Kortti ei siis koske koululuokan kanssa suoritettuja vierailuja. Kortti on henkilökohtainen, ja se on voimassa koulujen lukukausien ajan. Kortti on saatavilla mobiilikorttina tai pahvikorttina. Esitä korttisi lipunmyynnissä. Luokkien omat K789-agentit eli yhdyshenkilöt tiedottavat ajankohtaisista asioista.

 

Yleisiä ohjeita

Museossa käy yksittäisiä kävijöitä, opastettuja ryhmiä sekä itsenäisesti vierailevia ryhmiä. Jotta jokaisen kävijän vierailu olisi onnistunut, museo esittää koululuokkien ja päiväkotiryhmien vierailulle muutamia toiveita.

 
Ohjeita opettajalle

 •  Ryhmille suositellaan opastusta, jolloin näyttelyistä saa enemmän irti.
 •  Tietoa näyttelyistä saat museon nettisivuilta. Näyttelyistä voi kertoa oppilaille jo etukäteen sekä mahdollisesti tehdä ennakkotehtäviä.
 •  Varaa museovierailuun riittävästi aikaa. Keskustelkaa ryhmän kanssa vierailuun liittyvistä asioista ennen museoon tuloa.
 •  Yhteiset säännöt on hyvä kerrata museossa vierailun aluksi opettajan tai oppaan johdolla.
 •  Ryhmä kokoontuu eteisaulassa. Liikkuminen museossa tapahtuu oppaan tai opettajan johdolla. Museossa liikutaan kiirehtimättä ja muut kävijät huomioiden.
 •  Museoesineisiin ei saa koskea. Kokoelmanäyttelyissä on erikseen kosketeltavia esineitä.
 •  Museossa saa ottaa valokuvia, mutta salamaa ei saa käyttää.
 •  Tehtävien teon tulee olla valvottua. Carelicumin toisesta kerroksesta saa lainaan kirjoitusalustoja.
 •  Oppilaita voi kannustaa keskustelemaan ja kyselemään. Museossa ei tarvitse kuiskata, kunhan muistaa huomioida muutkin kävijät.
 •  Oppilaat ovat koko museokäynnin ajan opettajan vastuulla. Opastuksen aikana opettaja huolehtii työrauhasta ja varmistaa, että ryhmä pysyy koossa. Oman, tutun opettajan rooli on erittäin tärkeä. Opettaja tuntee oppilaansa parhaiten.
 •  Kysy henkilökunnalta, jos tarvitset apua. Autamme mielellämme.

 

Ohjeita oppilaalle

 •  Takit ja reput jätetään naulakkoon tai lukolliseen kaappiin.
 •  Museossa liikutaan rauhallisesti kävellen. Juokseminen ja turha ryntäily voi aiheuttaa vaaratilanteita.
 •  Museoesineisiin ei saa koskea. Tämä kielto on ehdoton. Silmälle näkymättömätkin jäljet voivat vaurioittaa esinettä.
 •  Näyttelytiloissa on erikseen kosketteluesineitä, jotka eivät ole vitriinin suojissa. Näiden koskeminen on suositeltavaa.
 •  Museossa saa ottaa valokuvia, mutta salaman käyttö on kielletty. Kosketuksen tavoin voimakas valonvälähdys vahingoittaa esineitä, vaikka näkyviä vaurioita ei tulekaan.
 •  Kynillä tai väriliiduilla työskenneltäessä piirretään ja kirjoitetaan paperille. Käytä apuna lainaksi saatavaa kirjoitusalustaa. Vitriineihin ei saa nojata eikä niitä vasten kirjoittaa.
 •  Kysy henkilökunnalta, jos tarvitset apua. Autamme mielellämme.

Aukioloajat

ma–pe 10–17
la–su 10–15

Poikkeukset

Liput

Museolippu 5 €
Opiskelijat, eläkeläiset, työttömät 3 €
Lapset (1–18 vuotta) 3 €
Perhelippu (2 aikuista ja 1–3 lasta) 11 €

Yhteystiedot

pohjoiskarjalanmuseo@joensuu.fi
Puh. 050 520 2762
ma–pe 9–15

Pohjois-Karjalan museo, Osoite ja reittiohjeet

Koskikatu 5, 80100 Joensuu
Carelicumin rakennus

Sivu arviointi ja palaute