Навигационная цепочка

Bunkkerimuseon museoalue

Yllättävä museokokemus

Kävijäpalautetta kesältä 2018: ”Bunkkerimuseo yllätti kyllä todella positiivisesti! Entisöidyt bunkkerit olivat todella siistit ja vaikuttavat ja kaikki pienet yksityiskohdat aseista ’vessaan’ ja ilmastointilaitteeseen loivat jopa hieman epätodellisen tunnelman. Lisänä tietysti kaikki se historia teksteinä seinillä.”

Joensuun bunkkerimuseon molemmat teräsbetonikorsut suunniteltiin majoittamaan 20 miestä. Yhdistetty panssarintorjuntatykki- ja konekiväärikorsu on alkuperäisin asein varustettu. Konekiväärikorsussa on nähtävillä Salpalinjan rakentamisesta kertova näyttely.

Linnoitusrakenteiden ohella museon alueella on esillä 45 mm:n panssarintorjuntatykki, kaksi 90 mm:n kevyttä kenttäkanuunaa (ns. Hyppy-Heikki), piikkilankaesteitä sekä neljä erityyppistä tähystys- ja konekiväärikupua.

Puistoon on istutettu ns. sotatulokaskasveja, jotka ovat talvi- ja jatkosodan mukanaan tuomaa lisäystä Suomen monikerroksiseen kasvistoon. Esimerkiksi talvisodan aikana kasveja kulkeutui Puna-armeijan 155. divisioonan hevosten rehuksi varatun heinän mukana Ilomantsiin.

Museoalue nimettiin Veteraanipuistoksi vuonna 2003. Veteraanipuiston ja siellä sijaitsevalla muistomerkillä kunnioitetaan sotaveteraanien ja Salpalinjan rakentajien arvokasta maanpuolustustyötä.

Varsinkin kesäkaudella Bunkkerimuseolla on järjestetty runsaasti Salpalinjaan liittyviä opastuksia sekä erilaisia tapahtumia, kuten Juttutulilla-tarinailtoja ja luentoja vuotuisen Joen yö -kulttuuritapahtuman yhteydessä elokuussa. Kesätapahtumista vastaa Pohjois-Karjalan Sotilaspoikien perinnekilta ry, joka on ollut mukana museon toiminnassa alusta alkaen. Joulun edellä pohjoiskarjalaiset maanpuolustusjärjestöt järjestävät vuorotellen Bunkkerimuseolla joulutulet ja kenttähartauden.

Bunkkerimuseo, aukioloajat

Kesän 2021 aukiolosta tiedotetaan kevään aikana.

Bunkkerimuseo, liput

VAPAA PÄÄSY museon aukioloaikana. Tilausopastusten hinnat löydät täältä

Bunkkerimuseo, Opastukset ja museovierailut

Kesän 2021 tilausopastusten varaamisesta tiedotetaan kevään aikana.

Yhteystiedot, Bunkkerimuseo

Bunkkerimuseo, osoite ja reittiohjeet

Virrantaus 7, Joensuu