Навигационная цепочка

Pohjois-Karjalan museon näyttelyt

Tarinoita Pielisjoelta 19.8.2020–17.1.2021

Pielisjoki, Pohjois-Karjalan valtasuoni, syntyi viimeisen jääkauden jälkeen 10 000 vuotta sitten. 67 kilometriä pitkä joki liittää toisiinsa kaksi suurta järveä, Pielisen ja Pyhäselän. Joella liikkuivat aikanaan kalastajat, lotjat, höyrylaivat, tukkiniput ja ylisoutajat, ja sen varrelle perustettiin koko maakunnan kannalta merkittävää teollisuutta.

Näyttelyssä pysähdytään tutkimaan Pielisjoen merkittäviä paikkoja, koskia, kanavia, voimalaitoksia ja ennen kaikkea ihmisten elämää joen varrella. Matka kulkee joen alkulähteiltä Uimaharjusta aina Joensuun Hasanniemeen saakka. Historia herää eloon useiden vuosikymmenten ajalta runsaan valokuvamateriaalin, esineiden, videoinstallaation ja yksityishenkilöiden tarinoiden kautta.
 

NUORUUS 5.2.–30.5.2021

Nuoruus on yhteisöllisyyttä, hillittömyyttä, kasvamista ja täysillä elämistä. Jokainen meistä on ollut joskus nuori. Pohjois-Karjalan museon NUORUUS-näyttely keskittyy nuorten elämään 1900-luvun alusta tähän päivään erityisesti Pohjois-Karjalan alueella. Valokuvia, esineitä ja interaktiivista sisältöä yhdistelevässä näyttelyssä pistäydytään muun muassa diskossa, ihmetellään lankapuhelimia, muistellaan menneiden vuosikymmenten nuorisomuotia ja tehdään nykypäivän vessakirjoituksia.

Kerro meille nuoruudestasi!

Keräämme syksyn 2020 aikana näyttelyä varten muistoja, kuvia, esineitä ja videoita entisiltä ja nykyisiltä nuorilta. Seuraa museon ilmoittelua ja tule mukaan!

Valokuvien keräys on jo käynnissä. Etsimme kuvia nuorisosta (n. 13–24 v.) 1900-luvun alusta tähän päivään. Erityisesti tarvitaan (väri)kuvia aikaväliltä 1950–2020 nuorten vapaa-ajasta. Alkuperäisestä kuvasta ei tarvitse luopua, vaan kuvasta digitoidaan kopio museolla, tai museolle voi lähettää digikuvia sähköisesti. Jos sinulta löytyy valokuvia, ota yhteyttä: pohjoiskarjalanmuseo@joensuu.fi.

 

 

Aukioloajat

ma–ti, to–su 10–16
ke 10–19

Huom! Mukulakatu suljettu la–su
Lue lisää

Liput

Museolippu 7 €
Opiskelijat, eläkeläiset, työttömät 3 €
Lapset (1–18 vuotta) 3 €
Perhelippu (2 aikuista ja 1–3 lasta) 12 €

Yhteystiedot

pohjoiskarjalanmuseo@joensuu.fi
Puh. 050 520 2762
ma–pe 9–15

Henkilökunnan yhteystiedot

Pohjois-Karjalan museo, Osoite ja reittiohjeet

Koskikatu 5, 80100 Joensuu
Carelicumin rakennus