Här-är-du

Innehållspresentatör

angle-left Kiskojen kudelmia -vaellusesitykset Parikkalassa 17.-18.6.

Kiskojen kudelmia -vaellusesitykset Parikkalassa 17.-18.6.

Mitä junaradalla tapahtuu sen jälkeen, kun se on poistettu käytöstä?

Valtioiden katkaisema Elisenvaara-Parikkalan rata muodosti kerran yhteyden Viipurista Vaasaan. Nyt radasta on jäljellä vain maisemaan katoava jälki, joka piirtyy hiljaisen rajaseudun poikki. Jälkiä seuraamalla kulkija kohtaa paikattoman tilan, joka avautuu toisiin tajunnan tiloihin.

Kahdessa osallistavassa esityksessä vaelletaan Parikkalassa Venäjän rajalle johtavan rautatien raunioilla:

La 17.6. klo 13.30-17.30

Su 18.6. klo 13.30-18.30

Esitykset alkavat Parikkalan juna-asemalta klo 13.30, jolloin teoksen työryhmä opastaa osallistujat vaelluksen aloituspaikkaan. Esitysten aikana vaelletaan noin 10 kilometrin mittainen matka. Osallistujat kulkevat matkan yksin seuranaan kirjeitä ja harjoitteita, jotka kutsuvat näkemään ajan ja tilan toisilla tavoilla. Vaelluksen päätepisteeltä on kuljetus takaisin Parikkalan juna-asemalle.

Esityksiin on vapaa pääsy.

Ilmoittaudu vaellukselle ennakkoon 14.6. mennessä info@toisissatiloissa.net.

Osallistujamäärä on maksimissaan 7 henkilöä / esitys.

Vaellusesitysten työryhmä: Jaakko Ruuska, Mikhail Durnenkov, Timo Jokitalo ja Kati Korosuo.

Kiskojen kudelmia on Toisissa tiloissa -kollektiivin ja Irtikytkettyjen tilojen tutkimusryhmän hanke, joka toteutetaan yhteistyössä Joensuun Museoiden, Kuopion ja Mikkelin taidemuseoiden M_itä? nykytaiteen Biennaalin sekä Saastamoisen säätiön kanssa. Vaellusesitysten lisäksi Joensuun taidemuseossa on esillä Kiskojen kudelmia- installaatio 13.5.–17.9.2023. Vaellusesitykset on tuottanut Toisissa tiloissa -kollektiivi.

Lue lisää: https://toisissatiloissa.net/kiskojen-kudelmia-2/

Toisissa tiloissa on helsinkiläinen esitystaiteen ryhmä, joka on toiminut vuodesta 2004 lähtien. Ryhmän toiminnan ytimenä ovat kollektiiviset ruumiilliset harjoitteet, joiden avulla päästään kosketuksiin ihmisille vieraiden olemis- ja kokemusmuotojen kanssa, eli vierailemaan ”toisissa tiloissa”. Harjoitteista ryhmä toteuttaa työpajoja ja osallistavia esityksiä, jotka ovat kiertäneet ympäriä maailmaa, Euroopasta Kanadaan.