Här-är-du

Innehållspresentatör

angle-left Vuosi 2024 tuo muutoksia Joensuun museoiden arkeen

Vuosi 2024 tuo muutoksia Joensuun museoiden arkeen

Vuosi 2024 käynnistää merkittävän siirtymän Joensuun museoiden toiminnassa. Siirtymän odotetaan tuovan valmistumisen jälkeen uutta virtaa niin paikallisille asukkaille kuin vierailijoille.

Vuosi käynnistyy Joensuussa museoiden kokoelmien muutolla uuteen kokoelmakeskukseen. Muutto on massiivinen projekti, joka kattaa yli 200 000 valokuvan ja esineen siirron uusiin tiloihin sekä yksilöllisen luetteloinnin. Muuton suunnittelu ja valmistelu ovat olleet käynnissä usean vuoden ajan, ja projektin on tarkoitus valmistua kevään aikana.

Pohjois-Karjalan museon vuosi pysyy kiireisenä uusien museotilojen remontin ja avajaisnäyttelyn suunnittelun merkeissä. Joensuun museot suunnittelevat kevään ja kesän ajan uuden Pohjois-Karjalan museon avajaisnäyttelyä yhteistyössä työelämäprofessori Sami Sykön kanssa. Pohjois-Karjalan museo avaa ovensa uusissa tiloissa, Eliel Saarisen suunnittelemassa kaupungintalossa, vuonna 2025.

Joensuun taidemuseon puolella valmistautuminen vuoden 2025 remonttiin alkaa kokoelmien muuton yhteydessä. Kokoelmateoksia luetteloidaan ja siirretään säilytykseen uuteen kokoelmakeskukseen, odottamaan remontin valmistumista.

Nämä toimet vaativat museoiden henkilökunnan täyden huomion, mikä heijastuu Taidemuseon aukioloaikoihin.

Joensuun taidemuseo Onni on suljettu kevään 2024 ajan.

Sirkus Supiaisen ja Joensuun taidemuseon yhteistuotanto "Eläin elää, ihminen taituroi" on kerännyt kiitosta museovierailta koko syksyn ajan. Näyttely on avoinna 4. helmikuuta asti, jonka jälkeen museo sulkee ovensa yleisöltä suorittaakseen tässä tiedotteessa mainittuja toimia.

Uusi vaihtuva näyttely avautuu taidemuseossa kesällä 2024.

Pohjois-Karjalan museo Hilma sulkee ovensa nykyisissä tiloissa Carelicumissa 13. joulukuuta 2023. Mukulakadun toiminta jatkuu Carelicumissa vuonna 2024.

Joensuun museot ovat innoissaan vuodesta 2024, joka kokonaisuutena auttaa rakentamaan taidemuseosta sekä Pohjois-Karjalan museosta valtakunnallisia vetonauloja.

Joensuun museoiden johtaja, Tarja Raninen-Siiskonen kuvailee museoiden tulevaisuutta seuraavasti:

“Lähdemme toteuttamaan sinisen virran museot visiota innoissamme. Tavoitteenamme on toteuttaa virran molemmin puolin elämyksellinen ja interaktiivinen museokokemus, jossa on mukava vierailla ja jossa rakennusten arvokas miljöö pääsee esille.“

Lisätietoa:

Tarja Raninen-Siiskonen
Museonjohtaja
tarja.raninen-siiskonen@joensuu.fi
puh. 050 405 9079

Kaksi ihmistä selkä kameraan päin. Taustalla seinä, jossa lukee