Här-är-du

Koulut ja päiväkodit

Museo on innostava oppimisympäristö ja elämyksellinen retkikohde. Museoon voi tutustua opastuksen, työpajan tai erilaisten oppimateriaalien avulla.

Tervetuloa museoon oppimaan!

Joensuun alueen 1.–9.-luokkalaiset, toisen asteen opiskelijat ja yliopisto-opiskelijat pääsevät Pohjois-Karjalan museoon opettajan johdolla maksutta. Joensuulaisille päiväkotiryhmille sekä muiden paikkakuntien koululais- ja opiskelijaryhmille pääsymaksu on 1 € / oppilas. Opettajista ja ohjaajista ei mene maksua. Opettajat pääsevät myös maksutta suunnittelemaan vierailua etukäteen.

Koulu- ja päiväkotiryhmät ovat tervetulleita vierailulle jo aamulla ennen museon aukeamista kello 8–10. Myös Mukulakatu on ryhmien käytössä museovierailun aikana. Muista ilmoittaa luokan tai ryhmän vierailusta etukäteen, vaikka et varaisikaan opastusta tai työpajaa.

Yhteydenotot arkisin kello 9–15 numeroon 050 520 2762 tai pohjoiskarjalanmuseo@joensuu.fi.

 

Koululaisten vuosikortti

Muiden paikkakuntien koulujen museokäyntejä varten kannattaa hankkia luokkakohtainen kortti, joka on voimassa koko lukuvuoden. Vuosikortin voi ostaa Carelicumin palvelutiskiltä. Kortin hinta on 1 € / oppilas. Vuosikortilla luokka pääsee rajattomasti käymään Pohjois-Karjalan museossa ja Joensuun taidemuseossa. Luokkakohtainen kortti on opettajan hallussa. Esitä kortti lipunmyynnissä vierailun yhteydessä.

 

Opi museossa -viikko 1.–4.10.

Valtakunnallista Opi museossa -viikkoa vietetään tiistaista perjantaihin 1.–4.10. museoissa ympäri Suomen. Viikon tarkoituksena on tutustua museoihin oppimispaikkoina. Viikon ajan koululaisilla ja opiskelijoilla on Pohjois-Karjalan museo Hilmaan vapaa pääsy myös vapaa-ajallaan.

Hilma tarjoaa viikon aikana peruskoulun 6.–8.-luokkalaisille sopivan tehtäväpaketin uudessa Satumetsä-näyttelyssä. Tehtävämonisteen avulla tutustutaan entisaikojen ihmisten metsää koskeviin tapoihin ja käsityksiin. Tehtävämoniste tulee saataville tämän viikon aikana, ja sen voi tulostaa mielellään jo koululla.

Kierros on maksuton, ja se varataan etukäteen yleisötyön amanuenssi Emma Martiskaiselta osoitteesta emma.martiskainen@joensuu.fi tai soittamalla puh. 050 305 8408.

 

Satumetsä-kierrokset

Pohjois-Karjalan museo Hilman jännittävä Satumetsä-näyttely johdattaa kävijät suomalaisen metsän siimekseen. Kierroksilla tutustutaan entisaikojen käsityksiin metsästä ja sen asukkaista. Kuinka puita ja muita kasveja hyödynnettiin? Mitä uskomuksia metsän eläimiin liittyi? Entä asuiko metsässä myös muunlaisia olentoja?

Toiminnallinen kierros tunnelmaltaan salaperäisessä näyttelyssä kestää noin 45 minuuttia, ja se soveltuu parhaiten 5–6-vuotiaille päiväkotilaisille sekä alakoulun 1. ja 2. luokille. Työpajat ovat maksuttomia joensuulaisille ryhmille, muiden paikkakuntien koululaisille kierros sisältyy pääsymaksuun (1€ / oppilas).

Kierroksia voi varata 1.10.–8.11. väliselle ajalle. Lisätiedot ja varaukset arkisin klo 9–15 numerosta 050 520 2762 tai pohjoiskarjalanmuseo@joensuu.fi

 

Kulttuurin virta

Pohjois-Karjalan museo on mukana Joensuun kaupungin peruskouluille suunnatussa Kulttuurin virta -ohjelmassa.

Muinaisilla poluilla -kierrokset

Kierros on maksuton Joensuun alueen 5.-luokkalaisille. Muille kierroksen hinta on 57 €. Kierrokset ovat varattavissa koko lukuvuoden ajan.

Muinaisilla poluilla -kierroksella tutustutaan jääkauteen, kivikauteen ja metallikausiin opastuksen ja leikkien avulla. Menneisyys avautuu kiinnostavalla tavalla esineiden ja itse tekemisen kautta. Kierrokset kestävät 45 minuuttia, mutta vierailuun kannattaa varata aikaa kokonaisuudessaan noin tunnin verran. 

Ryhmän maksimikoko on 25 oppilasta. Tätä isommat ryhmät jaetaan kahdelle peräkkäiselle opastukselle.

Varaukset ja lisätiedot arkisin kello 9–15 numerosta 050 520 2762 tai pohjoiskarjalanmuseo@joensuu.fi.

Aukioloajat

ma–pe 10–17
la–su 10–15

Poikkeukset

Liput

Museolippu 5 €
Opiskelijat, eläkeläiset, työttömät 3 €
Lapset (1–18 vuotta) 3 €
Perhelippu (2 aikuista ja 1–3 lasta) 11 €

Yhteystiedot

pohjoiskarjalanmuseo@joensuu.fi
Puh. 050 520 2762
ma–pe 9–15

Henkilökunnan yhteystiedot

Pohjois-Karjalan museo, Osoite ja reittiohjeet

Koskikatu 5, 80100 Joensuu
Carelicumin rakennus

Sivu arviointi ja palaute