Här-är-du

Pohjois-Karjalan museon ajankohtaiset näyttelyt


Pohjois-Karjalan museo Hilma kiittää asiakkaita ja siirtää katseet tulevaan

 

Pohjois-Karjalan museo Hilma sulki ovensa Carelicumissa 13. joulukuuta 2023. Museo keskittyy tällä hetkellä uusien museonäyttelyiden suunnitteluun ja toteuttamiseen. Hilma avaa ovensa vuonna 2025 Eliel Saarisen suunnitteleman rakennuksen tiloissa, joissa Joensuun kaupunginhallinto toimii vuoden 2023 loppupuolelle.

Joensuun kaupunginvaltuusto teki vuosi sitten päätöksen sijoittaa museo nykyiseen kaupungintaloon, kun kaupungin hallinto muuttaa rakennuksesta pois. Muutostyöt alkavat vuoden vaihteessa ja tavoitteena on saada uusi museokohde avattua kesäkauteen 2025.


Muutostyö on mittava. Uuden museon suunnittelua on toteutettu hyvässä hengessä museoviraston, arkkitehtitoimiston, eri alan suunnittelijoiden sekä kaupungin tilakeskuksen ja museopalveluiden kanssa.
Myös näyttelyiden, tapahtumien ja sisältöjen suunnittelu on aloitettu. Vaikuttavuutta ja näyttävyyttä turvaamaan on tehty yhteistyösopimus toimittaja, visualisti, työelämäprofessori Sami Sykön kanssa, jonka näkemyksiä päästään jalostamaan ja toteuttamaan yhteistyössä museopalveluiden henkilökunnan kanssa.


– Odotamme paljon tältä yhteistyöltä, joka viitoittaa Joensuun museopalveluita uudelle ajanjaksolle, toteaa kulttuurijohtaja Katriina Leppänen.


Sykön tehtävänä on lanseerata teemoja sisältyen museopalveluiden avajaisnäyttelyyn, joissa kärkenä ovat visuaalisuus, mielenkiintoisuus, laajemmat kokonaisuudet ja yhteistyökulttuuri muiden toimijoiden kanssa sekä kehittää avajaisteemaan liittyviä tapahtumia.


– Joensuun museoille avautuu – myös ihan konkreettisesti – uusi ovi, kun Eliel Saarisen suunnittelema suurenmoinen kaupungintalo saadaan museokäyttöön. Olen kerta kaikkiaan riemuissani, kun saan olla mukana kehittämässä uuteen museotilaan sen ensimmäistä ja siksi hyvin tärkeää näyttelyä. Sukuni tulee Joensuun alueelta, joten tämä työ tuntuu sitäkin rakkaammalta ja tärkeämmältä, toteaa Sami Sykkö.


Yhteistyösopimus Sykön kanssa kestää vuoden 2024 syyskaudelle saakka. Itse suunnitelmat valmistuvat lopullisesti kesäkuussa, jolloin niiden työstö jatkuu vilkkaana museopalveluissa.


Arkkitehti Eliel Saarisen suunnittelema Joensuun kaupungintalo valmistui vuonna 1914 Rantakadulle Kauppatorin laidalle, vastapäätä lyseota, nykyistä taidemuseota. Kaupungintalossa on teatterin ja ravintolan lisäksi toiminut vuosikymmenten aikana kaupungin hallinnon lisäksi muun muassa poliisi, palolaitos, yleisradio, kirjasto ja Suomen pankki. Pohjois-Karjalan museon näyttelyt olivat talossa vuosina 1920–1949.

 

 

Aukioloajat

Museo on suljettu.

Avaamme uusissa toimitiloissa vuonna 2025.

 

Ca­re­li­cum ja Mu­ku­la­ka­tu ovat kiin­ni 15.–28. hei­nä­kuu­ta

 

Mukulakatu on avoinna vuonna 2024!

Mukulakadun aukioloajat:

ma–pe 10–16

la–su suljettu

Suljettu myös:

1.5. (vappu)

9.5. (helatorstai)

21.-23.6. (juhannus)

LIPUT

Mukulakatu:

4 € / hlö
aikuinen + 1 lapsi 7 €
perhelippu (2 aikuista ja 2–3 lasta) 14 €.

Yhteystiedot

pohjoiskarjalanmuseo@joensuu.fi
Puh. 050 520 2762
varaukset: ma–pe 9–13

Henkilökunnan yhteystiedot

Pohjois-Karjalan museo, Osoite ja reittiohjeet

Koskikatu 5, 80100 Joensuu
Carelicumin rakennus

Sivu arviointi ja palaute