Mukulakadun synttärit

 

Mukulakatu on suosittu ja hauska paikka viettää lasten synttäreitä. Valitse ohjatut teemasynttärit tai suunnittele omat juhlasi!

Synttäreiden varauslomake löytyy täältä. Varaus kannattaa tehdä viimeistään 5 arkipäivää ennen synttäreitä. Synttärit voi siirtää tai perua veloituksetta 3 arkipäivää ennen tapahtumaa. Lisätiedot ja peruutukset arkisin kello 9–15 numerosta 050 520 2762 tai pohjoiskarjalanmuseo@joensuu.fi.

Huom.! Synttäreitä ei voi varata kello 10–16 ilmaiselle museolauantaille. Vuoden 2020 ilmaislauantait ovat 4.1. / 1.2. / 7.3. / 4.4. / 2.5. / 5.9. / 3.10. / 7.11. / 5.12.

Ohjatut teemasynttärit

Teemasynttärit eli ohjattu askartelutuokio järjestetään Mukulakadun viereisessä työpajatilassa. Ohjatun ohjelman kesto on 1 tunti, minkä jälkeen työpajatila on synttärivieraiden käytössä 30 minuuttia esimerkiksi tarjoiluja varten. Työpajatilan käytöstä tämän 1,5 tunnin jälkeen maksetaan lisämaksu 20€ / alkava tunti.

Teemat

Askartelutuokion teeman voit valita seuraavista. Teemat on suunniteltu 5–10-vuotiaille. Aarrejärven salaisuus soveltuu myös 4-vuotiaille.

Aarrejärven salaisuus: Mukulakadulta löytyy salaperäinen Aarrejärvi, jossa asuu esimerkiksi Iki-Hauki. Jokainen lapsi pääsee tekemään oman pienoiskokoisen järven asukkaineen ja aarteineen.

Kadonneet kruununjalokivet: Suomi on nykyään tasavalta, mutta 100 vuotta sitten Suomesta piti tulla kuningaskunta. Kuninkailla on valtansa osoituksena kruunu, valtikka ja valtakunnanomena. Lapset suunnittelevat ja tekevät itselleen oman valtikan tai valtakunnanomenan.

Nappikauppiaan kummalliset otukset: Vanhalla nappikauppiaalla oli kokoelma kaikkialta maailmasta kerättyjä nappeja, jotka olivat kuitenkin kovia karkailemaan. Nyt lapset pääsevät askartelemaan oman mielikuvituksellisen nappiolionsa näistä karkuteillä olevista napeista.

Ohjattujen teemasynttärien hinnat, kesto 1 tunti

Hintoihin lisätään Mukulakadun pääsymaksut

  • Arkisin aukioloaikoina 40 €
  • Lauantaisin aukioloaikoina 42 €
  • Arkisin ja lauantaisin aukioloaikojen ulkopuolella 82 €
  • Sunnuntaisin aukioloaikoina 79 €
  • Sunnuntaisin aukioloaikojen ulkopuoella 91 €

    

Tilavuokraus

Työpajatila on mahdollista varata omaan käyttöön myös ilman ohjattua ohjelmaa. Mukulakadun voi vuokrata yksityiskäyttöön vain aukioloaikojen ulkopuolella. Aukioloaikoina Mukulakadulle voi mennä vapaasti leikkimään synttärien aikana, mutta tällöin tila on myös muiden museon asiakkaiden käytössä.

Hinnat

Hintoihin lisätään pääsymaksut

  • Työpajatilan vuokra aukioloaikoina ma–su 21€ / alkava tunti
  • Työpajatilan tai Mukulakadun vuokra arkisin aukioloaikojen ulkopuoella 53€ / alkava tunti
  • Työpajatilan tai Mukulakadun vuokra viikonloppuisin aukioloaikojen ulkopuolella 62€ / alkava tunti

 

Ohjeet

Synttäreiden onnistuminen edellyttää varaajan puolelta vähintään yhden aikuisen läsnäoloa viittä lasta kohden. Vanhemmat sitoutuvat omalta osaltaan huolehtimaan synttärijuhlijoiden valvonnasta sekä siitä, että juhlien jälkeen tavarat palautetaan paikoilleen.

 

Tarjoilut

Synttäreiden yhteydessä työpajatilaan voi tuoda omat tarjoilut. Mukulakadun sosiaalitilasta löytyy pieni jääkaappi, vesipiste, mikro ja kahvinkeitin. Museon tiloissa ei valitettavasti voi polttaa kynttilöitä, koska ne aiheuttavat palohälytyksen.

AUKIOLOAJAT

ma–ti, to–su klo 10–16

ke klo 10–19

Poikkeukset

LIPUT

Aikuinen ja 1 lapsi 6 € (vain Mukulakadulle, museolippu 7€)
Mukana seuraavat lapset 3 € / hlö
Perhelippu (2 aikuista + 1–3 lasta) 12 €

Pohjois-Karjalan museo, Osoite ja reittiohjeet

Koskikatu 5, 80100 Joensuu
Carelicumin rakennus

Sivu arviointi ja palaute