Kesän 2021 ohjelma

Kesäopastukset 2021

Pohjois-Karjalan museo Hilmassa järjestetään 28.6.–13.8.2021 joka viikko kolme erilaista yleisöopastusta. Opastukset sisältyvät museon pääsymaksuun (pääsy myös Museokortilla). Kierrokset alkavat Carelicum-rakennuksen aulasta.

Museo tutuksi (20 min.)
maanantaisin klo 10.30

Tiivis johdatus museon näyttelyihin ja Carelicumin talon historiaan. Opas esittelee avoinna olevat näyttelyt ja antaa vinkkejä omatoimiseen näyttelyihin tutustumiseen. Opas voi esitellä myös lapsille suunnatun Museorotta Raunin aarreseikkailun sekä museon mobiilioppaiden ja verkkosisältöjen tarjontaa.

Suomen itä valokuvissa (30 min.)
keskiviikkoisin klo 10.30

Opastus kesän vaihtuvaan näyttelyyn. Suomen itä valokuvissa on hauska ja haikea tarina ihmisistä, luonnosta ja rajoista. Se kertoo idän sankareista – kehrääjäneidoista, tukkijätkistä, metsästäjistä ja evakkoäideistä, mutta myös modernien kaupunkien rakentumisesta. Opastuksella tutustutaan näyttelyn teemoihin ja valokuvien taustalla oleviin tarinoihin. 

Matkalla Karjalassa (45 min.) 
perjantaisin klo 10.30

Opastus museon perusnäyttelyyn. Opas johdattaa kävijän läpi Pohjois-Karjalan historian Ruotsin vallan ajasta toiseen maailmansotaan. Opastuksella tarkastellaan alueella tapahtuneita rajamuutoksia, Ruotsin ja Venäjän välisiä sotia, kansankulttuuria, rakennusperinnettä sekä toisen maailmansodan tapahtumia. 

 

Vinkki perheen pienimmille: Mukulakadulla askarrellaan kesällä 8.6. alkaen joka tiistai ja torstai kello 12–15!


Kuva Suomen itä valokuvissa -näyttelystä. Ben Kaila, sarjasta Siirtosuomalainen, Tuupovaara 1973.

AUKIOLOAJAT

ma–ti, to–su 10–16
ke 10–19

Huom! Mukulakatu suljettu la–su

LIPUT

Museolippu 7 €
Opiskelijat, eläkeläiset, työttömät 3 €
Lapset (1–17 vuotta) 3 €
Perhelippu (2 aikuista ja 1–3 lasta) 12 €