Murupolku

Sisältöjulkaisija

angle-left Arkeologi tavattavissa

Arkeologi tavattavissa 25.2. klo 14-16

Arkeologi Ville Hakamäki on yleisön tavattavissa tiistaina 25. helmikuuta klo 14-16 Carelicumin aulassa. Hänelle voi tulla esittämään erilaisia maalöydöksiä tai voi tulla keskustelemaan arkeologiasta. Kevään aikana järjestettävistä muista arkeologin vastaanottoajoista ilmoitellaan museon nettisivuilla.

 

Opetus- ja kulttuuriministeriö nimesi Joensuun museot (Pohjois-Karjalan museo ja Joensuun taidemuseo) Pohjois-Karjalan alueelliseksi vastuumuseoksi vuoden 2020 alusta.

Joensuun museot huolehtivat alueellisen museotyön ja taidemuseotyön edistämisestä sekä alueellisista kulttuuriympäristötehtävistä. Luonnonperinnön osalta vastuumuseona toimii Kuopion luonnontieteellinen museo.

Aiemmin Museoviraston hoitamat, Pohjois-Karjalaan liittyvät kulttuuriympäristön asiantuntija – ja viranomaistehtävät ovat siirtyneet alueellisen vastuumuseo nimityksen myötä Pohjois-Karjalan museon hoidettavaksi.

Pohjois-Karjalan museossa ovat vastuumuseon nimityksen myötä aloittaneet arkeologi FT Ville Hakamäki ja amanuenssi / rakennettu kulttuuriympäristö YTM Mikko Westman. Ville Hakamäki ja Mikko Westman hoitavat kulttuuriperinnön ja kulttuuriympäristön hoitoon ja suojeluun liittyviä asiantuntija- ja viranomaistehtäviä.