Murupolku

Sisältöjulkaisija

angle-left BLOGI: Aurinkoa ja kesä täynnä koettavaa!

BLOGI: Aurinkoa ja kesä täynnä koettavaa!

Kesä tekee tuloaan, ja viime viikkoina Joensuussa on päästy nauttimaan upeasta auringonpaisteesta. Joensuun museoillakin on katseet käännetty kesään ja taidemuseo Onnin kesän näyttelyyn sekä sitä seuraaviin tapahtumiin. Tuleva kesä on taidemuseolla tapahtumien ja kokemusten täyteinen, joista pääsevät nauttimaan kaikenikäiset!

Onnin kesä käynnistyy torstaina 13. kesäkuuta, kun valokuvataiteilija Sami Parkkisen näyttely "Siirtymä" avautuu yleisölle. Samalla taidemuseo avaa ovensa uudelleen suljetun kevään jälkeen. "Siirtymässä" seurataan lapsen kasvua nuoreksi ja pohditaan, millainen on maailma, jonka jätämme lapsillemme. Parkkinen ei näe tulevaisuuttamme vain synkkänä, vaan "Siirtymässä" uskotaan kykyymme toimia lastemme parhaaksi.

Museoiden näyttelytyöryhmä on työskennellyt Parkkisen kanssa intensiivisesti Siirtymän toteutuksen parissa koko kevään ajan. Emme malta odottaa, että pääsette kohtaamaan Parkkisen teokset museon ensimmäisessä kerroksessa!

Museovierailla on myös mahdollisuus päästä tapaamaan taiteilijaa heti näyttelyn ensimmäisenä päivänä.

Kesän ensimmäinen taiteilijatapaaminen järjestetään 13. kesäkuuta klo 13 taidemuseon tiloissa. Taiteilijatapaamiseen pääsee osallistumaan museon sisäänpääsymaksulla. Taiteilijatapaamisessa Joensuun museoiden Onni Kauppinen keskustelee Sami Parkkisen kanssa "Siirtymä" -näyttelyn taustoista sekä ajatuksista Parkkisen työskentelyn takana. Yleisöllä on mahdollisuus esittää kysymyksiä Parkkiselle tilaisuuden aikana.

Taiteilijatapaaminen on vain yksi tulevan kesän tapahtumista taidemuseon seinien sisällä. Kesän aikana Onnissa on mahdollisuus osallistua erilaisiin teemaopastuksiin, työpajoihin sekä taiteilijatapaamisiin.

Alta löydät listauksen kesän tapahtumista:

KESÄKUU

 • To 13.6. klo 13 Taiteilijatapaaminen – Sami Parkkinen
 • Ke 19.6. klo 15 ja 17 Lapsen maailma – Tutustuminen Sami Parkkisen "Siirtymä"-näyttelyyn ja työpaja

HEINÄKUU

 • Ke 3.7. klo 15 ja 17 Lapsen maailma – Teemaopastus taidemuseon kokoelmiin
 • To 4.7. klo 12 ja 14 Patsastellen – Toiminnallinen opastus kaikenikäisille taidemuseon kokoelmiin ja tutustuminen Sami Parkkisen "Siirtymä"-näyttelyyn
 • Ti 9.7. klo 14 Teos soi! – Teemaopastus taidemuseon kokoelmiin
 • Ke 10.7. klo 17 Valokeilassa naistaiteilijat – Teemaopastus taidemuseon kokoelmiin
 • To 11.7. klo 12 ja 14 Teos soi! – Työpaja ja tutustuminen taidemuseon kokoelmiin
 • Ke 17.7. klo 15 ja 17 Herbaario – Työpaja ja tutustuminen Sami Parkkisen näyttelyyn
 • Ke 24.7. klo 12 ja 14 Herbaario – Työpaja ja tutustuminen Sami Parkkisen näyttelyyn

ELOKUU

 • Ke 14.8. klo 15 ja 17 Lapsen maailma – Tutustuminen Sami Parkkisen Siirtymä-näyttelyyn ja työpaja kaikenikäisille
 • Pe 16.8. klo 15 Taiteilijatapaaminen – Sami Parkkinen (Joen Yö)

Työpajamaksu: sisäänpääsy + 2€

”Siirtymä” -näyttely on koettavissa Onnissa elokuun 31. päivä saakka. ”Siirtymä” on viimeinen näyttely Joensuun taidemuseossa ennen syksyllä alkavaa remonttia. Syyskuusta eteenpäin taidemuseo sulkee ovensa yleisöltä remontin ajaksi.

Tervetuloa nauttimaan kesästä taiteen ja tapahtumien parissa!