Murupolku

Sisältöjulkaisija

angle-left Opi museossa -viikko 1.–4.10.

Opi museossa -viikko 1.–4.10.

Viikon aikana museoon on koululaisilla ja opiskelijoilla vapaa pääsy. Ohjelmassa tehtäväkierroksia koululuokille sekä yleisöopastus Satumetsä-näyttelyyn pe 4.10.

Valtakunnallista Opi museossa -viikkoa vietetään lokakuun alussa museoissa ympäri Suomen. Viikon tarkoituksena on tutustua museoihin oppimispaikkoina. Pohjois-Karjalan museoon on tiistaista perjantaihin 1.–4. lokakuuta koululaisille ja opiskelijoille vapaa pääsy myös vapaa-ajallaan.

Pohjois-Karjalan museo Hilmassa järjestetään peruskoulun 6.–8. luokille sopivia tehtäväkierroksia uudessa Satumetsä-näyttelyssä. Kierrokset ovat maksuttomia ja ne varataan etukäteen. Lue lisää Koulut ja päiväkodit -sivulta täältä.

Perjantaina 4.10. klo 15 alkaen puolestaan järjestetään avoin yleisöopastus Satumetsä-näyttelyssä. Opastuksella tutustutaan siihen, kuinka ihmiset ennen vanhaan suhtautuivat metsän erilaisiin asukkaisiin ja hyödynsivät metsän antimia. Kierros on maksuton koululaisille ja opiskelijoille, muilla se sisältyy museon pääsymaksuun. Kesto noin 30 minuuttia.

Piirroskuva ihmisistä tutkimassa museoesineitä ja keskustelemassa