Murupolku

Sisältöjulkaisija

angle-left Luento Pohjois-Karjalan arkeologisesta kulttuuriperinnöstä Heinävedellä torstaina 8.9.2022 klo 18

Luento Pohjois-Karjalan arkeologisesta kulttuuriperinnöstä Heinävedellä torstaina 8.9.2022 klo 18

Pohjois-Karjalan museon arkeologi, FT Ville Hakamäki, luennoi torstaina 8.9.2022 klo 18 Varjentiinin salissa Heinävedellä. Aiheena on Kvartsi-iskoksista Salpalinjaan: Katsaus Pohjois-Karjalan arkeologiseen kulttuuriperintöön. Luennolla käsitellään Pohjois-Karjalan alueen arkeologisen kulttuuriperinnön erityispiirteitä, kohteita ja löytöjä. Arkeologisella kulttuuriperinnöllä tarkoitetaan esimerkiksi yli sata vuotta vanhoja muinaisjäännöksiä ja maastosta tai vedestä löytyneitä esineitä, kerrostumia ja jäännöksiä.

Tapahtumaan on vapaa pääsy ja se on osa Euroopan kulttuuriympäristöpäiviä. Luennon järjestävät Joensuun museoiden Osallisuutta ja etsivää kulttuuriperintöä -hanke ja Heinäveden kunta. Joensuun museoiden Osallisuutta ja etsivää kulttuuriperintöä -hankkeessa kartutetaan vuorovaikutuksellisin keinoin tietoutta kulttuuriperinnöstä Pohjois-Karjalan alueella. Hanketta rahoittaa Museovirasto.

Vuodesta 2020 alkaen Joensuun museot eli Pohjois-Karjalan museo ja Joensuun taidemuseo ovat toimineet Pohjois-Karjalan alueellisena vastuumuseona. Vastuumuseotoiminta on museolain ohjaamaa. Joensuun museoiden tehtäviä alueellisena vastuumuseona ovat pohjoiskarjalaisten museotoimijoiden tukeminen kulttuuriperintötyössä, alueellisen taidemuseotyön koordinointi sekä rakennetun ympäristön ja arkeologisen kulttuuriperinnön asiantuntijaviranomaisena toimiminen.

 

Tapahtumapaikan osoite:

Varjentiinin Sali

Virastokuja 4

79700 Heinävesi

 

Lisätietoja:

Reetta-Mari Kellokoski

Projektikoordinaattori

Osallisuutta ja etsivää kulttuuriperintöä -hanke

Joensuun museot

reetta-mari.kellokoski@joensuu.fi

Puh. 050 4355 972

Mies kaivaa maata lapiolla. Taustalla metsä.