Murupolku

Mukulakatu

Mukulakatu on Pohjois-Karjalan museon yhteydessä Carelicumissa sijaitseva lasten oma satukaupunki, joka taloineen ja asukkaineen muistuttaa entisaikojen Joensuuta. Innostavassa leikkipaikassa viihtyvät sekä lapset että aikuiset.

Purjehdi Pielisjokea pitkin satamaan, lastaa Suola-Kustin apuna rantamakasiineihin kaukaisista maista tuotuja tavaroita, auta kauppias Kononoffia myymään tuotteitaan kaupassa, hyppää junan kuljettajaksi tai jaa postia Mukulakadun asukkaille! Mukulakadulta löydät myös muuta jännittävää, kuten Aarrejärven erikoisine asukkaineen. Junan ravintolavaunussa voit syödä omia eväitä, ja Tsaarin salissa on tilaa leikeille, peleille, askartelulle ja erilaisille esityksille. Kammari tarjoaa paikan rauhalliselle lukutuokiolle.

Askartelutuokiot kesällä 2021

Mukulakadulla askarrellaan 8.6. alkaen joka tiistai ja torstai kello 12–15! Askartelutehtävät ovat tasoltaan helppoja ja soveltuvat myös perheen pienimmille aikuisen avustuksella. Viikoittain vaihtuvan teeman voi tarkistaa Mukulakadun Facebook-sivulta.

Huomioithan, että alle 10-vuotiaita lapsia ei saa jättää Mukulakadulle ilman valvontaa, vaan heidän tulee olla vanhempansa, vanhemman sisaruksen tai muun vastuullisen henkilön seurassa.

Mukulakadun aukioloajat

ma, ti 10–16
ke 10–19
to, pe 10–16
la–su suljettu

Pohjois-Karjalan museon ollessa kiinni (mm. juhlapyhinä) myös Mukulakatu on suljettu. Aukioloaikojen poikkeukset

Mukulakatu on toistaiseksi lauantaisin ja sunnuntaisin suljettu. Leikkipaikan toiminnassa on huomioitu kävijöiden turvallisuus myös korona-aikana. Paikalla oleva työntekijä huolehtii lelujen puhtaanapidosta ja vaihtamisesta leikkien jälkeen. Vierailijamäärä on toistaiseksi rajattu enintään 20 henkilöön kerralla. Museossa on voimassa kasvomaskisuositus yli 12-vuotiaille. Ethän tule Mukulakadulle, jos sinulla tai lapsillasi on koronavirukseen viittaavia oireita.


Ryhmät

Ryhmät voivat vierailla Mukulakadulla myös arkisin ennen museon aukeamista kello 8–10. 

Joensuun alueen koululaiset ja opiskelijat pääsevät museoon ja Mukulakadulle opetusryhmänä maksutta. Joensuulaisille päiväkotiryhmille sekä muiden paikkakuntien koululaisille ja opiskelijoille hinta on 1 € / lapsi. Ohjaajat ja opettajat pääsevät Mukulakadulle maksutta. Koulu- ja päiväkotiryhmien vierailut Mukulakadulle tulee varata etukäteen, jotta vältämme pahimmat ruuhkat.

Varauksen voit tehdä arkisin kello 9–15 numerosta 050 520 2762 tai pohjoiskarjalanmuseo@joensuu.fi.
 

Syntymäpäivät

Tällä hetkellä Mukulakadulla ei järjestetä ohjattuja syntymäpäiviä. Mukulakatu ja museon työpajatila on mahdollista varata omaan käyttöön vain viikonloppuisin kello 10 ja 16 välisenä aikana.

Hinnat

Mukulakadun ja työpajatilan vuokra viikonloppuisin 62 € / alkava tunti

Hintoihin lisätään pääsymaksut.

Varaaja sitoutuu huolehtimaan synttärijuhlijoiden valvonnasta sekä siitä, että juhlien jälkeen tavarat palautetaan paikoilleen. 

 

Tarjoilut

Synttäreiden yhteydessä työpajatilaan voi tuoda omat tarjoilut. Mukulakadun sosiaalitilasta löytyy pieni jääkaappi, vesipiste, mikro ja kahvinkeitin. Museon tiloissa ei valitettavasti voi polttaa kynttilöitä, koska ne aiheuttavat palohälytyksen.

Tiedustelut ja varaukset: pohjoiskarjalanmuseo@joensuu.fi

LIPUT

Aikuinen ja 1 lapsi 6 € (vain Mukulakadulle, museoliput 7/3 €)
Mukana seuraavat lapset 3 € / hlö
Perhelippu (2 aikuista ja 1–3 lasta) 12 €

YHTEYSTIEDOT

pohjoiskarjalanmuseo@joensuu.fi
Puh. 050 520 2762
ma–pe 9–15

Henkilökunnan yhteystiedot

Pohjois-Karjalan museo, Osoite ja reittiohjeet

Koskikatu 5, 80100 Joensuu
Carelicumin rakennus

Sivu arviointi ja palaute

Facebook_Mukulakatu