Murupolku

Bunkkerimuseon introteksti

Tervetuloa Salpalinjalle 

Joensuun bunkkerimuseo on pala Salpalinjaa, 1 200 kilometrin mittaista talvisodan jälkeen rakennettua linnoitusketjua. Bunkkerimuseon alueella voit tutustua Salpalinjan linnoitusrakenteisiin aivan alkuperäisellä paikallaan. Esillä on kaksi kunnostettua teräsbetonibunkkeria, taistelu- ja yhdyshautaa sekä panssariestekivilinjaa. Bunkkereissa esillä oleva näyttely kertoo Salpalinjan rakentamisesta ja museon alueella sijainneen linnoitustyömaan arjesta.

Kesällä 2022 museo on auki 29.6.–22.7. ke–pe klo 10–16. Kontiolahden Sotilaskotiyhdistys pitää museoalueella kanttiinia aukiolopäivinä kello 12–14. Maksullisia tilausopastuksia voi varata touko-syyskuulle. Museon ulkoalueella voi vierailla myös itsenäisesti omalla vastuulla, kun bunkkerit ovat kiinni. 

Joensuun bunkkerimuseo on kaikenikäisille sopiva vierailukohde, joka sijaitsee lähellä Joensuun keskustaa Höytiäisen kanavan suulla Marjalan kaupunginosassa. Joensuun keskustasta päin museolle ajetaan noin 7 kilometriä Kuopiontietä pitkin (valtatie 9) Marjalan eritasoliittymään asti, josta on opastus bunkkerimuseolle. Museoalueen vieressä on tilava, maksuton pysäköintialue.

Bunkkerimuseon alueella on portaita ja kynnyksiä, joten esimerkiksi bunkkereissa vierailu ei ole esteetön. Museoon kuuluvalla puistoalueella voi liikkua esteettömästi.

 

Ääniopas

Bunkkerimuseon ja Salpalinjan historiaan voi tutustua kesällä 2021 julkaistun äänioppaan avulla. Osa äänioppaan pisteistä on bunkkereiden ulkopuolella ja äänioppaaseen voi tutustua myös bunkkereiden ollessa suljettuna. Joensuun museoiden äänioppaissa on kielivaihtoehdot suomeksi, englanniksi, venäjäksi ja kiinaksi.

Äänioppaaseen pääset tästä.

 

 

Sijainti

Virrantaus 7
80140 Joensuu
Katso sijainti kartalla

AUKIOLOAJAT

Kesällä 2022 museo on auki 29.6.–22.7.
ke–pe klo 10–16.

Kontiolahden Sotilaskotiyhdistyksen kanttiini palvelee aukiolopäivänä klo 12–14.

Alueella voi vierailla itsenäisesti myös muina aikoina.

Maksulliset tilausopastukset ryhmille 23.5.-30.9.2022. 

LIPUT

Vapaa pääsy!
Opastuskierrokset aukioloaikojen ulkopuolella maksullisia. Opastukset mahdollisia touko-syyskuussa. 

OPASTUKSET

Kesäkaudelle 2022 maksullisia opastuskierroksia voi varata 23.5.2022 alkaen.

YHTEYSTIEDOT

Bunkkerimuseo, osoite ja reittiohjeet

Virrantaus 7, Joensuu

Sivu arviointi ja palaute