Breadcrumb

Asset Publisher

angle-left "Luottamuksen arvoiset – näyttely Ihmisistä" Carelicumin aulagalleriassa 20.3.–2.4.2023.

"Luottamuksen arvoiset – näyttely Ihmisistä" Carelicumin aulagalleriassa 20.3.–2.4.2023.

Luottamuksen arvoiset – näyttely Ihmisistä

 

"Liike on äidinmaidossa, istuin jo lapsena kokouksissa. Mutta tuskin olisin lähtenyt mukaan, jos ei joku olisi kysynyt."

Luottamuksen arvoiset – tarinoita Ihmisistä -näyttely saapuu Carelicumiin, Joensuuhun maaliskuun loppupuolella. Kahden viikon ajan esillä olevasta näyttelystä saa syväluotauksen ammattiyhdistysliikkeen parissa toimivien aktiivien maailmaan.

”Ennen Joensuuta näyttely on ollut esillä Tampereella ja Kuopiossa. Päivitimme kokonaisuutta pohjoiskarjalaisilla aktiiveilla”, kertoo näyttelyn kokoaja Sanni Halla-aho.

Näyttely koostuu ay-aktiivien tarinoista. Haastatteluissa on pyritty selvittämään, millaiset elämän käännekohdat ja valinnat saavat ihmiset lähtemään mukaan järjestötyöhön. Mukana on luottamusmiehiä, työsuojeluvaltuutettuja ja ammattiosastojen vetureita. Tarinat ovat yhtä aikaa uniikkeja ja universaaleja.

"Näin työelämän huonot puolet maailmalla, mutta myös Suomessa. Siitä syntyi voimakas halu puolustaa työkavereiden oikeuksia."

Kuten jäsenyys, tuskin aktivoituminenkaan tapahtuu kertakokemuksesta, yhden elämänkäänteen seurauksena. Käänteentekevää voivat olla ikävät kokemukset työelämässä, halu saada äänensä kuuluviin tai mahdollisuus hyödyntää omaa osaamistaan.

”Luottamuksen arvoiset -näyttely on koottu kiitokseksi kaikille suomalaisille ay-aktiiveille, järjestötoimijoille, piilossa puurtajille. Te olette jokaisen kiitoksen arvoiset!” sanoo Sanni Halla-aho.

Aiemmissa töissäni olen alasta riippumatta ollut aina se, jolla on langat käsissä. Niin sanotusti hiekkalaatikon kunkku siis. Se on valmentanut erinomaisesti luottamusmiehen töihin.

Näyttely jatkuu Instagramissa https://www.instagram.com/luottamuksenarvoiset/

 

Luottamuksen arvoiset – näyttely Ihmisistä Carelicumin aulagalleria (katutaso, Koskikatu 5, Joensuu) 20.3.–2.4.2023. Carelicumin aukioloajat: ma–ti ja to–su kello 10–16, ke 10–19.

Henkilö kaataa kauhalla hernekeittoa kulhoon