Här-är-du

Innehållspresentatör

angle-left Joensuun museoiden podcastsarja Kuuntelukuvia käynnistyy kesäkuussa

Joensuun museoiden podcastsarja Kuuntelukuvia käynnistyy kesäkuussa

Kuuntelukuvia on Joensuun museoiden ja Joensuun kaupungin tuottama Podcast-sarja, jossa tutustutaan suomalaisen taiteen ja sen tekijöiden maailmaan.

Sarjassa kuullaan Suomen taidekentällä vaikuttavien taiteilijoiden haastatteluja, jotka tarjoavat syvällisen katsauksen heidän elämäänsä, inspiraation lähteisiin sekä taiteelliseen prosessiin.

Kuuntelukuvien ensimmäinen jakso julkaistaan maanantaina 5. kesäkuuta. Ensimmäisen jakson vieraana kuullaan August Joensaloa, jonka videoteos ”Juurettomat” on esillä Pohjois-Karjalan museo Hilmassa osana M_itä? Nykytaiteen biennaalia.

August Joensalo on Sipoossa asuva karjalainen ja suomalainen elokuvaohjaaja. Elokuvat antoivat Augustille pakopaikan maailmasta, jossa hän koki itsensä ulkopuoliseksi. Hellyyden, itseironian ja leikkisyyden keinoin Joensalo luo katsojilleen tiloja, joissa tuntea olonsa pidellyksi, rakastetuksi ja ymmärretyksi silloinkin, kun tuntemukset ovat hankalia.

Kuuntelukuvien jaksot julkaistaan joka toinen maanantai 5. kesäkuuta alkaen.

Sarjaa voi kuunnella Spotifyssa, Apple Podcastissa, Google Podcastissa sekä Joensuun museoiden Youtube-kanavalla. Sarja on mahdollista tilata kyseisillä alustoilla jo ennen ensimmäisen jakson julkaisua. Kuuntelukuvien ensimmäinen tuotantokausi kattaa 11 jaksoa.

Ohjelman juontajina toimivat Joensuun museoiden Onni Kauppinen ja Mikko Kuosmanen, jotka vastaavat myös sarjan teknisestä toteutuksesta.

 

Lisätietoa:

Onni Kauppinen

Viestintäsihteeri

Joensuun museot

onni.kauppinen@joensuu.fi

0503109636