Här-är-du

Sijainti ja saavutettavuus

Sijainti

Koskikatu 5
80100 Joensuu

Pohjois-Karjalan museo ja lasten leikkipaikka Mukulakatu sijaitsevat Joensuun keskustassa kauppatorin laidalla, Carelicum-nimisessä rakennuksessa, noin kilometrin päässä Joensuun rautatieasemalta.

 

Pysäköinti

Museolla ei ole asiakaspysäköintiä, mutta omalla autolla tullessa sen voi pysäköidä esimerkiksi syksyllä 2018 avattuun maanalaiseen Toriparkkiin, joka sijaitsee aivan museon lähellä.

 

Esteettömyys

Carelicumiin pääsee pyörätuolilla, rollaattorilla ja lastenvaunuilla. Sisäänkäynti on esteetön ja ovet avautuvat automaattisesti. Museon tilat ovat kahdessa kerroksessa. Yläkertaan pääsee hissillä ja kierreportaita pitkin. WC-tilat löytyvät molemmista kerroksista. Sekä ylä- että alakerrasta löytyy esteetön WC. Molemmissa kerroksissa pääsee liikkumaan pyörätuolin, rollaattorin ja lastenvaunujen kanssa. Carelicumin naulakolta voi lainata pyörätuolin. Henkilökohtaiset avustajat pääsevät museoon ilmaiseksi avustettavan mukana.

Huomioittehan, että museossa on käytettävä paikoin melko himmeää valaistusta museoesineiden suojelemiseksi.

 

Lasten kanssan museoon

Kaikenikäiset lapset ovat tervetulleita museoon. Naulakoilta voi lainata lastenrattaat vierailun ajaksi. Mukulakadun WC-tiloista löytyy lastenhoitopöytä. Omia eväitä voi syödä Mukulakadun junan vaunussa. Henkilökunnan tilojen mikro on tarvittaessa asiakkaiden käytössä.

 

Vieraat kielet ja opastukset

Carelicumin palvelutiskillä voi asioida suomeksi ja englanniksi.

Perusnäyttelyssä on saatavilla tietoa suomeksi ja englanniksi. Näyttelyyn voi myös tutustua tekstimuotoisen mobiiliopastuksen avulla suomeksi, selkosuomeksi, englanniksi, venäjäksi tai arabiaksi.

Pysyviin näyttelyihin voi varata maksullisia tilausopastuksia suomeksi, englanniksi ja venäjäksi. Opastuksen voi saada suomeksi myös kuvailutulkattuna tai selkokielisenä.

Aukioloajat

ma–ti, to–su 10–16
ke 10–19

Huom! Mukulakatu suljettu la–su
Lue lisää

Liput

Aikuiset 7 €
Eläkeläiset, työttömät, opiskelijat 3 €
Lapset ja nuoret (1–18-vuotiaat) 3 €
Perhelippu (2 aikuista + 1–3 lasta) 12 €

Yhteystiedot

pohjoiskarjalanmuseo@joensuu.fi
Puh. 050 520 2762
ma–pe klo 9–15

Henkilökunnan yhteystiedot

Pohjois-Karjalan museo, osoite ja reittiohjeet

Koskikatu 5, 80100 Joensuu
Carelicumin rakennus