Här-är-du

Sijainti ja saavutettavuus

Joensuun kaupungin julkisissa tiloissa voimassa ollut maskisuositus on poistettu 22.4.2022 alkaen. Kasvomaskia ohjeistetaan käyttämään oman harkinnan mukaan erityisesti, jos on rokottamaton yli 12-vuotias tai kuuluu riskiryhmään. Ethän tule museoon, jos sinulla on koronaan viittaavia oireita. Lisätietoa Joensuun koronatilanteesta

Sijainti

Koskikatu 5
80100 Joensuu

Pohjois-Karjalan museo ja lasten leikkipaikka Mukulakatu sijaitsevat Joensuun keskustassa kauppatorin laidalla, Carelicum-nimisessä rakennuksessa, noin kilometrin päässä Joensuun rautatieasemalta.

 

Pysäköinti

Museolla ei ole asiakaspysäköintiä, mutta omalla autolla tullessa sen voi pysäköidä esimerkiksi maanalaiseen Toriparkkiin, joka sijaitsee aivan museon lähellä.

 

Esteettömyys

Carelicumiin ja Pohjois-Karjalan museoon pääsee pyörätuolilla, rollaattorilla ja lastenvaunuilla. Sisäänkäynti on esteetön ja ovet avautuvat automaattisesti. Museon tilat ovat kahdessa kerroksessa. Yläkertaan pääsee hissillä ja kierreportaita pitkin. Molemmissa kerroksissa on WC-tilat ja esteetön WC. Molemmissa kerroksissa pääsee liikkumaan pyörätuolin, rollaattorin ja lastenvaunujen kanssa. Carelicumin naulakolta voi lainata pyörätuolin. Henkilökohtaiset avustajat pääsevät museoon ilmaiseksi avustettavan mukana.

Huomioittehan, että museossa on käytettävä paikoin melko himmeää valaistusta museoesineiden suojelemiseksi.
 

Pohjois-Karjalan museo Hilma on Vammaiskorttikohde

EU:n Vammaiskortti on nyt käytössä myös Suomessa. Me Pohjois-Karjalan museossa olemme mukana Vammaiskortin tukijoukoissa ja haluamme palvella parhaalla mahdollisella tavalla erityistä tukea tarvitsevia asiakkaitamme. Meillä:

  • Vammaiskortin haltijan avustaja tai tukihenkilö pääsee aina maksutta palveluumme.
  • Toimitiloissamme on esteetön sisäänpääsy ja kulku tilasta toiseen.
  • Toimitiloissamme on esteetön WC
  • Tiloissamme on induktiosilmukka.
  • Toimitilojemme esteettömyystiedot löytyvät selkeästi omilta verkkosivuiltamme.
  • Koko henkilökuntamme on sitoutunut parhaalla mahdollisella tavalla palvelemaan vammaista asiakastamme.

Olethan meihin yhteydessä, jos huomaat palvelussamme parannettavaa. Olemme valmiita kehittämään palveluamme saavutettavammaksi. Lisätietoa EU:n Vammaiskortista löydät sivulta www.vammaiskortti.fi.

 

Lasten kanssa museoon

Kaikenikäiset lapset ovat tervetulleita museoon. Naulakoilta voi lainata lastenrattaat vierailun ajaksi. Mukulakadun WC-tiloissa on lastenhoitopöytä. Omia eväitä voi syödä Mukulakadun junan vaunussa. Henkilökunnan tilojen mikro on tarvittaessa asiakkaiden käytössä.

 

Vieraat kielet ja opastukset

Carelicumin palvelutiskillä voi asioida suomeksi ja englanniksi.

Perusnäyttelyssä on saatavilla tietoa suomeksi ja englanniksi. Näyttelyyn voi myös tutustua tekstimuotoisen mobiiliopastuksen avulla suomeksi, selkosuomeksi, englanniksi, venäjäksi tai arabiaksi.

Pysyviin näyttelyihin voi varata maksullisia tilausopastuksia suomeksi, englanniksi ja venäjäksi. Opastuksen voi saada suomeksi myös kuvailutulkattuna tai selkokielisenä.

Aukioloajat

Museo on suljettu.

Avaamme uusissa toimitiloissa vuonna 2025.

 

Ca­re­li­cum ja Mu­ku­la­ka­tu ovat kiin­ni 15.–28. hei­nä­kuu­ta

 

Mukulakatu on avoinna vuonna 2024!

Mukulakadun aukioloajat:

ma–pe 10–16

la–su suljettu

Suljettu myös:

1.5. (vappu)

9.5. (helatorstai)

21.-23.6. (juhannus)

Liput

Aikuiset 8 €
Eläkeläiset, työttömät, opiskelijat 4 €
Lapset ja nuoret (1–18-vuotiaat) 4 €
Perhelippu (2 aikuista + 1–3 lasta) 14 €

Yhteystiedot

pohjoiskarjalanmuseo@joensuu.fi
Puh. 050 520 2762
ma–pe klo 9–15

Henkilökunnan yhteystiedot

Pohjois-Karjalan museo, osoite ja reittiohjeet

Koskikatu 5, 80100 Joensuu
Carelicumin rakennus