Tietoa museosta, sivun pääkuva

Här-är-du

Tietoa museosta

Pohjois-Karjalan museo Hilma

Pohjois-Karjalan museo perustettiin vuonna 1917 tallentamaan maakunnan kulttuurihistoriaa. Alun perin museo sijaitsi Joensuun kaupungintalossa, mutta parin vuosikymmenen jälkeen kaupungintalon tiloja tarvittiin hallinnon käyttöön. Museo muutti vuonna 1955 Ilosaareen vastavalmistuneeseen Karjalantaloon. Seuraava näyttelytilojen muutto tapahtui 1998, kun Carelicum avattiin.

Vuonna 1986 valmistunut Carelicum rakennettiin alun perin Pohjois-Karjalan Säästöpankin pääkonttoriksi. EU-tukien avulla tilat remontoitiin perusteellisesti 1990-luvulla. Toinen suurempi Carelicumin tilojen muutostyö tehtiin vuonna 2010, ja nykyasussaan Carelicum ja museo avattiin yleisölle vuoden 2011 alussa.

Museon kokoelmiin perustuva pysyvä näyttely Matkalla Karjalassa löytyy Carelicumin toisesta kerroksesta, ja se kertoo Pohjois-Karjalan ja osittain myös Laatokan Karjalan alueiden historiasta ja kansankulttuurista. Carelicumin ensimmäisessä kerroksessa on vaihtuvien näyttelyiden tila, jossa järjestetään vuosittain 3–5 teemanäyttelyä. Vuosittain pyritään pitämään yksi valokuvanäyttely ja yksi lapsille ja lapsiperheille suunnattu näyttely. Museon yhteydessä on myös lapsiperheiden suosikki Mukulakatu. Sadunomainen leikkipaikka perustuu Joensuun historiaan.

Pohjois-Karjalan museo on maakuntamuseo, jonka tehtävänä on näyttely- ja yleisötyön lisäksi koko maakunnan kulttuurihistorian tallentaminen sekä paikallisten museoiden neuvontatyö. Kokoelmakeskus sijaitsee Pilkossa, ja osa henkilökunnasta työskentelee siellä. Pohjois-Karjalan museo on hakenut alueelliseksi vastuumuseoksi 20.2.2019.

 

Aukioloajat

ma–pe 10–17
la–su 10–15

Poikkeukset

Liput

Museolippu 5 €
Opiskelijat, eläkeläiset, työttömät 3 €
Lapset (1–18 vuotta) 3 €
Perhelippu (2 aikuista ja 1–3 lasta) 11 €

Yhteystiedot

pohjoiskarjalanmuseo@joensuu.fi
Puh. 050 520 2762
ma–pe 9–15

Henkilökunnan yhteystiedot

Pohjois-Karjalan museo, Osoite ja reittiohjeet

Koskikatu 5, 80100 Joensuu
Carelicumin rakennus

Sivu arviointi ja palaute