Breadcrumb

Bunkkerimuseon introteksti

Tervetuloa Salpalinjalle 

Joensuun bunkkerimuseo on pala Salpalinjaa, 1 200 kilometrin mittaista talvisodan jälkeen rakennettua linnoitusketjua.

Bunkkerimuseo on suljettu vuonna 2020. Museoalueella saa liikkua omalla vastuulla, vaikka bunkkerit ovat kiinni. 

Bunkkerimuseon alueella voit tutustua Salpalinjan linnoitusrakenteisiin aivan alkuperäisellä paikallaan. Museon alueella on esillä kaksi kunnostettua teräsbetonibunkkeria, taistelu- ja yhdyshautaa sekä panssariestekivilinjaa. Bunkkereissa on esillä näyttely, joka kertoo Salpalinjan rakentamisesta ja museon alueella sijainneen linnoitustyömaan arjesta.

Bunkkerimuseo on avoinna yleisölle kesäisin, poikkeuksena tämä kesä 2020. Opastuskierroksia voi tilata aukioloaikojen ulkopuolella toukokuulta syyskuulle, mutta poikkeuksellisesti vuonna 2020 museossa ei järjestetä opastuksia. Museoalueella saa kuitenkin liikkua omalla vastuulla, vaikka bunkkerit ovat kiinni. 

Kaikenikäisille sopiva vierailukohde sijaitsee lähellä Joensuun keskustaa Höytiäisen kanavan suulla Marjalan kaupunginosassa. Sinne on keskustasta matkaa noin 7 kilometriä Kuopion tietä (vt 17 ja 23) Marjalan eritasoliittymään, josta löytyy opastus bunkkerimuseolle. Museoalueen vieressä sijaitsee tilava parkkipaikka.

Bunkkerimuseon alueella on portaita ja kynnyksiä, joten esimerkiksi bunkkereissa vierailu ei ole esteetön. Museoon kuuluvalla puistoalueella voi liikkua esteettömästi.

Bunkkerimuseo, aukioloajat

Bunkkerimuseo on suljettu vuonna 2020

Bunkkerimuseo, liput

VAPAA PÄÄSY museon aukioloaikana. Tilausopastusten hinnat löydät täältä

Bunkkerimuseo, Opastukset ja museovierailut

Tilausopastuksia ei järjestetä vuonna 2020 

Yhteystiedot, Bunkkerimuseo

Bunkkerimuseo, osoite ja reittiohjeet

Virrantaus 7, Joensuu

Sivu arviointi ja palaute