Breadcrumb

Bunkkerimuseon introteksti

Tervetuloa Salpalinjalle 

Joensuun bunkkerimuseo on pala Salpalinjaa, 1 200 kilometrin mittaista talvisodan jälkeen rakennettua linnoitusketjua.

Bunkkerimuseon alueella voit tutustua Salpalinjan linnoitusrakenteisiin aivan alkuperäisellä paikallaan. Museon alueella on esillä kaksi kunnostettua teräsbetonibunkkeria, taistelu- ja yhdyshautaa sekä panssariestekivilinjaa. Bunkkereissa on esillä näyttely, joka kertoo Salpalinjan rakentamisesta ja museon alueella sijainneen linnoitustyömaan arjesta.

Bunkkerimuseon näyttelybunkkerit ovat avoinna yleisölle kesäisin. Aukiolosta tiedotetaan tällä verkkosivulla. Opastuskierroksia voi tilata aukioloaikojen ulkopuolella toukokuulta syyskuulle. Museoalueella voi vierailla myös itsenäisesti omalla vastuulla, kun bunkkerit ovat kiinni. 

Kaikenikäisille sopiva vierailukohde sijaitsee lähellä Joensuun keskustaa Höytiäisen kanavan suulla Marjalan kaupunginosassa. Sinne on keskustasta matkaa noin 7 kilometriä Kuopiontietä (valtatie 9) Marjalan eritasoliittymään, josta on opastus bunkkerimuseolle. Museoalueen vieressä on tilava, maksuton parkkipaikka.

Bunkkerimuseon alueella on portaita ja kynnyksiä, joten esimerkiksi bunkkereissa vierailu ei ole esteetön. Museoon kuuluvalla puistoalueella voi liikkua esteettömästi.

Sijainti

Virrantaus 7
80140 Joensuu
Katso sijainti kartalla

Bunkkerimuseo, aukioloajat

Kesän 2021 aukiolosta tiedotetaan kevään aikana.

Bunkkerimuseo, liput

VAPAA PÄÄSY museon aukioloaikana. Tilausopastusten hinnat löydät täältä

Bunkkerimuseo, Opastukset ja museovierailut

Kesän 2021 tilausopastusten varaamisesta tiedotetaan kevään aikana.

Yhteystiedot, Bunkkerimuseo

Bunkkerimuseo, osoite ja reittiohjeet

Virrantaus 7, Joensuu

Sivu arviointi ja palaute