Breadcrumb

Mukulakatu

Mukulakatu on Pohjois-Karjalan museon yhteydessä Carelicumissa sijaitseva lasten oma satukaupunki, joka taloineen ja asukkaineen muistuttaa entisaikojen Joensuuta. Innostavassa leikkipaikassa viihtyvät sekä lapset että aikuiset.
 

Purjehdi Pielisjokea pitkin satamaan, lastaa Suola-Kustin apuna rantamakasiineihin kaukaisista maista tuotuja tavaroita, auta kauppias Kononoffia myymään tuotteitaan kaupassa, hyppää junan kuljettajaksi tai jaa postia Mukulakadun asukkaille! Mukulakadulta löydät myös muuta jännittävää, kuten Aarrejärven erikoisine asukkaineen. Junan ravintolavaunussa voit syödä omia eväitä, ja Tsaarin salissa on tilaa leikeille, peleille, askartelulle ja erilaisille esityksille. Kammari tarjoaa paikan rauhalliselle lukutuokiolle.

Mukulakadun aukioloajat

ma, ti 10–16
ke 10–19
to-la 10–16
su suljettu

Pohjois-Karjalan museon ollessa kiinni (mm. juhlapyhinä) myös Mukulakatu on suljettu. Aukioloaikojen poikkeukset

Huomioithan, että alle 10-vuotiaita lapsia ei saa jättää Mukulakadulle ilman valvontaa, vaan heidän tulee olla vanhempansa, vanhemman sisaruksen tai muun vastuullisen henkilön seurassa.


Ryhmät

Ryhmät voivat vierailla Mukulakadulla myös arkisin ennen museon aukeamista kello 8–10. 

Joensuun alueen koululaiset ja opiskelijat pääsevät museoon ja Mukulakadulle opetusryhmänä maksutta. Joensuulaisille päiväkotiryhmille sekä muiden paikkakuntien koululaisille ja opiskelijoille hinta on 1 € / lapsi. Ohjaajat ja opettajat pääsevät Mukulakadulle maksutta. Koulu- ja päiväkotiryhmien vierailut Mukulakadulle tulee varata etukäteen, jotta vältämme pahimmat ruuhkat.

Varauksen voit tehdä arkisin kello 9–15 numerosta 050 520 2762 tai pohjoiskarjalanmuseo@joensuu.fi.
 

Syntymäpäivät ja yksityisvaraukset

Mukulakadulla on tarjolla kolme erilaista syntymäpäiväpakettia, jotka sisältävät omatoimisen syntymäpäiväohjelman, monitoimitilan vuokran sekä pienen muiston syntymäpäiville osallistuville lapsille. 

Jokaiseen pakettiin kuuluu helposti seurattava seikkailukäsikirja, sekä seikkailulaatikko, joka sisältää kaikki tarvittavat materiaalit. Laatikoista löytyy myös leikkipussit, joita voi halutessaan käyttää syntymäpäivävierailun ohessa. Seikkailulaatikon saat lipunmyynnistä Mukulakadulle saapuessasi. Syntymäpäiväpakettien tarkemmat kuvaukset löydät sivun alareunasta.

Tiedustelut ja varaukset: 050 520 2762 tai pohjoiskarjalanmuseo@joensuu.fi.

 

Hinnat 2022

Vuoden 2022 alusta alkaen museo ja Carelicum ovat kiinni sunnuntaisin.

Omatoiminen synttäripaketti museon aukioloaikoina arkisin 41€, lauantaisin 43€ ja sunnuntaisin 79€ + pääsymaksut. Aukioloaikoina Mukulakadulla voi olla myös muita vieraita. Syntymäpäiväpaketin hintaan sisältyy Mukulakadun vieressä sijaitsevan monitoimitilan yksityiskäyttö.

Omatoiminen synttäripaketti museon aukioloaikojen ulkopuolella arkisin 41€, lauantaisin 43€ ja sunnuntaisin 79€ + pääsymaksut + avausmaksu 80 € / alkava tunti. Mukulakatu ja monitoimitila ovat kokonaan varaajan yksityiskäytössä.

Varaaja sitoutuu huolehtimaan synttärijuhlijoiden valvonnasta sekä siitä, että juhlien jälkeen tavarat palautetaan paikoilleen.

Helpoiten maksat syntymäpäivät vierailun yhteydessä Carelicumin lipunmyyntiin.

Synttäripakettien materiaalit ja käsikirjat löytyvät seikkailulaatikosta, jonka saatte lipunmyynnistä saapuessanne Mukulakadulle.

 

Tarjoilut

Synttäreiden yhteydessä monitoimitilaan voi tuoda omat tarjoilut. Mukulakadun sosiaalitilasta löytyy pieni jääkaappi, vesipiste, mikro, veden- ja kahvinkeitin. Museon tiloissa ei valitettavasti voi polttaa kynttilöitä, koska ne aiheuttavat palohälytyksen.

 

1. Mukulakadun mysteeri

Tervetuloa osallistumaan Mukulakadun mysteerin selvittämiseen! Täti Serafiina tarvitsee kiperästi apuanne, sillä joku on mennyt vohkimaan hänen arvokkaan lasiesineensä. Mysteerin ratkaisemisen parissa osallistujat pääsevät leikkimään erilaisia leikkejä, suunnistamaan rastilta toiselle asukaskartan avulla, sekä harjoittelemaan esimerkiksi tarkkailutaitojaan Älykkö-pöllön tarkkailukoulussa!

Mukulakadun mysteeri on juonellinen seikkailu, jonka omatoiminen toteuttaminen on helppoa seikkailukäsikirjan avulla. Tarinapätkien elävöittämiseen voit halutessasi käyttää käsinukkeja, jotka löydät Mukulakadun mysteerin seikkailulaatikosta.

Mukulakadun mysteerin käsikirja

 

2. Tsaarin juhlat

Tsaari tarvitsee apua juhliensa järjestämisessä! Pääsette jakamaan kutsukirjeitä Mukulakadun asukkaille, etsimään ostoslistan kanssa tarvittavia asioita, sekä tietenkin ehostautumaan juhlia varten pukeutumalla rooliasuihin ja askartelemalla kruunut!

Tsaarin juhlat on vapaamuotoisempi syntymäpäiväpaketti, jonka sisältöä voi muokata osallistujien kiinnostuksen mukaan. Paketti sisältää mm. kuvasuunnistusta, askartelua sekä esitysten pitämistä, mutta jättää tilaa myös vapaalle leikille.

Tsaarin juhlien käsikirja

 

3. Renttu-Ryynäsen aarrejahti

Ohoi! Oletteko valmiita astumaan aarrejahdin pariin? Mukulakadulla asustaa vanha merirotta Renttu-Ryynänen, joka tarvitsee apua kadonneen aarteen metsästyksessä! Seikkailu pitää sisällään rastiradan, jota suunnistetaan aarrekartan avulla. Rasteilla pääsette leikkimään erilaisia leikkejä, kokoamaan palapeliä, sekä saatatte kohdata matkallanne myös Mukulakadun hurjimman asukkaan...

Renttu-Ryynäsen aarrejahti on juonellinen seikkailu, jonka kulkua on helppo seurata ja toteuttaa omatoimisesti seikkailukäsikirjan avulla.

Aarrejahdin käsikirja

Liput, Mukulakatu

Aikuinen ja 1 lapsi 6 € (vain Mukulakadulle, museoliput 7/3 €)
Mukana seuraavat lapset 3 € / hlö
Perhelippu (2 aikuista ja 1–3 lasta) 12 €

Yhteystiedot

pohjoiskarjalanmuseo@joensuu.fi
Puh. 050 520 2762
varaukset: ma–pe 9–15

Henkilökunnan yhteystiedot

Pohjois-Karjalan museo, Osoite ja reittiohjeet

Koskikatu 5, 80100 Joensuu
Carelicumin rakennus

Sivu arviointi ja palaute

Facebook_Mukulakatu