Virtuaalinäyttelyt

Murupolku

Virtuaalinäyttelyt

Tervetuloa tutustumaan Pohjois-Karjalan museon virtuaalinäyttelyihin, jotka ovat vapaasti kaikkien käytössä paikasta riippumatta.

Virtual Sortavala esittelee Sortavalan kaupungin ainutlaatuista kulttuuriperintöä ja historiaa. Suomalaisajan kukoistuskauden (1880–1939) historiallisten rakennusten ja paikkojen kautta voit tutustua sekä suomalaisten että Neuvostoliiton ja Venäjän Sortavalaan. Virtual Sortavalan lähtökohtana on Pohjois-Karjalan museossa esillä oleva Sortavalan pienoismalli, jonka on rakentanut Arkkitehtitoimisto Anna-Maija ja Martti I. Jaatinen.

Kadonnut kinnas 360 koostuu erilaisten rajojen yli kulkeneista esineistä ja niihin liittyvistä kertomuksista. Virtuaalinäyttely perustuu Pohjois-Karjalan museossa 6.2.–2.8.2020 esillä olleeseen Kadonnut kinnas ja muita tarinoita -näyttelyyn, jonka Pohjois-Karjalan museo toteutti yhteistyössä Itä-Suomen yliopiston Karjalan tutkimuslaitoksen samannimisen hankkeen kanssa. Hanketta rahoitti Koneen Säätiö. Teknisestä toteutuksesta vastaa joensuulainen 360Finland.

Utra ennen ja nyt -virtuaalinäyttely toteutettiin venäläis-suomalaisessa InterActive History -hankkeessa, jota rahoitettiin Karelia CBC -ohjelmasta. Joensuussa hankkeen toimintaympäristönä oli Utran kaupunginosa, joka oli aikanaan merkittävä teollisuusyhdyskunta. Virtuaalinäyttely on tehty Pohjois-Karjalan museossa 19.8.2020–17.1.2021 esillä olleen Tarinoita Pielisjoelta -näyttelyn Utra-osion pohjalta, ja se on saatavilla suomeksi, venäjäksi ja englanniksi. Teknisestä toteutuksesta vastaa joensuulainen 360Finland. Tutustu myös samassa hankkeessa toteutettuihin Utran mobiilioppaisiin.