Här-är-du

Pohjois-Karjalan museon kokoelmien yleisesittely

Valokuva-arkisto ja kokoelmien asiakaspalvelu on suljettu ajalla 14.12.2020–31.5.2021. Museossa on tällöin käynnissä kokoelmanhallintajärjestelmän vaihdos. Tällä aikavälillä emme ota vastaan kuvatilauksia tai lahjoituksia.

Pohjois-Karjalan museo taltioi kokoelmiinsa esineitä ja valokuvia omasta maakunnasta sekä Laatokan Karjalasta. Esine- ja kuvakokoelmat muodostavat museon perustan. Kokoelmia hyödynnetään museon näyttely-, julkaisu- ja opetustoiminnassa. Museo ottaa vastaan esine- ja kuvalahjoituksia tallennustoiminnan valintaperusteiden mukaisesti (ohjeita lahjoittajille). Pohjois-Karjalan museon valokuva-arkisto on avoin kaikille asiakkaille. Esinekokoelmia lainataan pääasiassa ammatillisesti hoidetuille museoille.

Kokoelmien säilymisen turvaaminen on museon tärkeä tehtävä. Museohenkilökunta huolehtii kokoelmien asianmukaisesta säilytyksestä ja käsittelystä. Esineiden ja valokuvien dokumentointi on välttämätön perustehtävä. Sen ansiosta kokoelmat ovat paremmin museon ja sen asiakkaiden käytettävissä.

Yhteystiedot, kokoelmat

Erkki Matikainen
amanuenssi (esine- ja valokuvakokoelmat)
050 341 9503
erkki.matikainen@joensuu.fi