Här-är-du

Oppimateriaalit

Lasten museokierros

Uusi lapsille ja lapsiperheille suunnattu museokierros johdattaa sinut museon perusnäyttelyiden maailmaan. Kierros soveltuu myös erinomaisesti varhaiskasvatuksen opetusmateriaaliksi ja sitä voi muokata lasten ikätason mukaan. Kierroksella harjoitellaan museovierailua, tutkitaan museonäyttelyn sisältöjä ja pohdiskellaan menneisyyden ihmisten elämää. Kierroksen edetessä eri puolilta näyttelyä kerätään kirjaimia, joista muodostuu lopulta kierrokseen liittyvä sana. Perusnäyttelyn sisältöihin voi tutustua myös päiväkodissa, koulussa tai kotisohvalla kierroksen reitiltä laadittujen videoiden avulla.

Kierroksen suunniteltu kesto on 30–40 minuuttia. 

Lasten museokierroksen käsikirja

Lasten museokierroksen videot etäopetusmateriaaliksi

Mobiiliopastus

Matkalla Karjalassa -näyttelyyn voi tutustua myös Citynomadi-mobiilisovellukseen luodun opastuksen kautta. Opastus tarjoaa tekstein ja kuvin tietoa muutamista näyttelyn teemoista. Opastuksen kielivaihtoehdot ovat suomi, selkosuomi, arabia, englanti ja venäjä.

Mobiilireitit on toteutettu osana Helinä Rautavaaran museon koordinoimaa Turvapaikkana museo -hanketta. Opetusministeriön rahoittamassa hankkeessa toteutettiin kotoutumista tukevia työpajoja sekä materiaalia paikallisesta kulttuurista. Valtakunnallisen hankkeen tavoitteena on ollut kehittää ja juurruttaa museoissa tapahtuvaa turvapaikanhakijoiden ja maahanmuuttajien kotoutumiseen, toimintakyvyn parantamiseen, aktiiviseen kansalaisuuteen tukemiseen ja hyvinvointiin tähtäävää toimintaa.

Lataa sovellus puhelimeesi klikkaamalla alla olevaa Citynomadi-logoa!

 

Virtual Sortavala

Virtual Sortavala -oppimisympäristö esittelee Sortavalan kaupungin ainutlaatuista kulttuuriperintöä ja historiaa. Suomalaisajan kukoistuskauden (1880–1939) keskeisten historiallisten rakennusten ja paikkojen kautta voit tutustua sekä suomalaisten että Neuvostoliiton / Venäjän Sortavalaan. Virtual Sortavalan lähtökohtana on Pohjois-Karjalan museon Matkalla Karjalassa -näyttelyssä esillä oleva Sortavalan kaupungin pienoismalli, jonka on rakentanut Arkkitehtitoimisto Anna-Maija ja Martti I. Jaatinen. Oppimisympäristö on käytettävissä netissä sekä pienoismallin yhteydessä museolla.

 

Aarreseikkailu museorotta Raunin kanssa

Museorotta Raunin aarreseikkailu on 7–12-vuotiaille suunnattu kartta, jonka avulla voi tutustua Matkalla Karjalassa -näyttelyyn Carelicumin toisessa kerroksessa. Karttoja löytyy näyttelyn alkupäästä sekä Mukulakadulta. Kartta on saatavilla suomeksi ja englanniksi.

Ryhmien kannattaa ilmoittaa vierailusta etukäteen. Näin osaamme varata teille seikkailukarttoja valmiiksi riittävän suuren määrän. Opettajia varten voimme myös tarvittaessa postittaa kouluille näytekappaleen kartasta ennalta tutustuttavaksi. Vierailusta voi ilmoittaa sähköpostitse: pohjoiskarjalanmuseo@joensuu.fi.

 

Muinaisilla poluilla

Muinaisilla poluilla -oppimisympäristö tarjoaa kattavasti tietoa Pohjois-Karjalan esihistoriasta. Sivuston tiedot perustuvat 2000-luvulla toteutettuihin arkeologisiin inventointeihin, jotka merkittävästi laajensivat käsitystä maakunnan esihistoriasta.

Aukioloajat

ma–ti, to–su 10–16
ke 10–19

Aukioloaikojen poikkeukset

Liput

Museolippu 8 €
Opiskelijat, eläkeläiset, työttömät 4 €
Lapset (1–17 vuotta) 4 €
Perhelippu (2 aikuista ja 1–3 lasta) 14 €

Yhteystiedot

pohjoiskarjalanmuseo@joensuu.fi
Puh. 050 520 2762
varaukset: ma–pe 9–15

Henkilökunnan yhteystiedot

Pohjois-Karjalan museo, Osoite ja reittiohjeet

Koskikatu 5, 80100 Joensuu
Carelicumin rakennus

Sivu arviointi ja palaute